199    9    1  

Beste rivetips

 5     0
Hei!

Skal i høst rive et hus mer eller mindre "til stenderverk" innvendig og utvendig. Hva er de beste tipsene du har for den jobben? Beste verktøy? Har revet før, men bare ett og og ett rom.

HSt
   #1
 32 040     Lillestrøm kommune     0
Riktig kubein i forskjellig størrelse

Husk ellers sortering av avfall

TSt
   #2
 12 126     0
I tillegg tigersag til å kutte det en ikke får løs på en fornuftig måte.
   #3
 73     Sandnes      0
Fikk lånt en kompakt bajonettsag fra Milwaukee (M18 FHZ-0X) av broderen til å fjerne sponplater, virket som en drøm og fikk fjernet platene på minutter. Smile

Ville også hatt multiverktøy liggende, jeg er i Ryobi leiren så jeg brukte R18MT3-0 til å sage av spikere og diverse som jeg ellers ikke fikk ut.
TSt
   #4
 12 126     0
Gamle vindue kan sitte så godt at vi var to runder rundt med tigersag før vi klarte å få det ut.
   #6
 4     0
Jeg har brukt motorsag før og det funket veldig bra (utvendig). Kappet kledning og lekter/sløyfer i elementer på 1x1 meter ca. og kastet det i container.
jaf
   #7
 5 836     tromsø     0
Når jeg rev plater i stue og kjøkken, brukte jeg fein sag for å dele veggplater i strimler horisontalt. Plater var spikret med 2,5 toms spiker for hver 7,5-10cm på stav. Nesten umulig å få av. Hundrevis av spiker. De nye platene ble festet med noen få skruer. Hus fra 1964.

Chu
   #8
 6     1
Jeg har revet et lite hus ned til fundamentet. Det var ingen plass for store maskiner og tomten hadde ikke strømtilførsel, samtidig ønsket jeg ikke å forstyrre naboene mine med motorsaglyd. Så hadde jeg relativt god tid til gjennomføring av alt fra søknad som selvstendig bygger (egentlig selvstendig river) til levering av sortert søppel til gjenvinning.
Mine erfaringer:
- pga mange lass med søppel valgte jeg å kjøpe en eldre tilhenger som jeg senere kunne selge uten problemer. Valgte å beholde den til slutt for vi skal bygge hus og jeg har flere jobber til den. Men kjøpe-selge hadde vært garantert billigere/enklere enn å leie tilhenger eller kontainer.
- kjøpte en kraftig elektrisk bajonettsag og leide privat strømgenerator de dagene jeg trengte den.
- kjøpte slegger og brekkjern i ulike størrelser.
Slegge ble brukt bare for morro skyld (huset var bindingsverk fra 60-tallet). 90% av jobben er gjort med middelsstort brekkjern. Sagen brukte jeg stort sett på stendere og for å dele opp store elementer/treverk for å pakke dem bedre i tilhengeren.
Største tips: pass på riktig verneutstyr - gode hansker, støvmaske, briller som beskytter mot støv og ikke "svetter". Støvmasker på lokal maxbo var svindyre, gode masker med FFP3 filter til lav pris fant jeg hos Biltema.
TSt
   #9
 12 126     0
Batteri drevet motorsag kutter mye også når dimensjonen er i begrenset størrelse.