79    2    2  

Bytte til større vindu, hvordan tette stående kledning?

 1     0
Hei, første byggeprosjekt pågang og er veldig usikker. Har et gammelt vindu som jeg ønsker å bytte ut med et nytt og større vindu. Kledningen er stående, hvordan skal man unngå fukt og at vann renner inn med tanke på pappen? Har tenkt å skjære gjennom kledningen, men har hørt at ved stående kledning må hele kledningen tas ned og det blir til ekstremt mye jobb. Tips og triks til en newbie hadde vært fantastisk!Bytte til større vindu, hvordan tette stående kledning? - F62F6E8E-EECA-43F9-9D5B-CECEF0CF3473.jpeg - CelinasolBytte til større vindu, hvordan tette stående kledning? - 2031B06F-C7EE-4C28-8326-649620348522.jpeg - Celinasol 

HSt
   #1
 32 040     Lillestrøm kommune     1
Du får liten hjelp av gammel løsning når den ikke er gjort iht til anbefalinger hverken over eller under vindu.

Blikk over og under vindu ut på skråskåret vannbord (du får dette i byggvaren) Mulig du kan kutte kledning og få på plass dette. Husk å lure på plass et musebånd som de sikkert har sløyfet.

Du må evt lure en vindsperre tape på plass

Tar du av kledning så er alternativ å kutte spikeren evt slå bord inn igjen og trekke ut noen av spikerne så de er lettere å få av.
TSt
   #2
 12 126     1
Det er jo mye lettere når det har vært noe annet fra før. Så her må en kunne klare å få til noe, Men med stedner på hver siden som er mest vanlig så måtte en gjort gasnke mye.

Jeg byttet bunnsvill på hus uten å ta av kledning. VI løsnet den nede og tredde opp en kloss bak. Litt vanskelig arbeidsplass men håpløs løsning der snekker skar av panelbord 1m opp og skjøtte alle etterpå. Da må en i så fall ha helt ny kledning.