226    7    0  

Bytte vindu og verandadør uten å fjerne vannbrett?

 197     Nordland     0
Jeg skal bytte vindu og verandadør på huset. Huset har liggende kledning. Huset er bygd i 1999. Bordkledning og alt er veldig fint, så det er kun vindu og dør som skal byttes. 

Jeg lurer på følgende: Må jeg fjerne det gamle vannbrettet over vindu og dør, eller kan jeg la dette stå og bruke også dette over de nye vinduene? Noen som har erfaring med dette? Vannbrett under må vel fjernes siden de vel sitter fast i vinduet. Hva er vanlig? Hvor mye må jeg egentlig rive for å bytte vindu og dør?

Jeg har aldri byttet vindu og dør på hus med liggende kledning før. Er dette enklere eller vanskeligere enn på hus med stående kledning?

Bytte vindu og verandadør uten å fjerne vannbrett? - IMG_0192.jpg - KaNi

   #1
 680     klippdalen     0
kan la de være. vannbrett under sitter nok i losholt. med ei lita leppe tredd oppi dryppnesa på vinduet

jeg har selv bytta en del vinduer i år. og jeg måtte bytte vannbrettene da avstand mellom gammelt vannbrett og nytt vindu ikke fungerte (samt at de gamle malte galvaniserte beslagene var stygge)
Signatur
HSt
   #2
 25 389     Lillestrøm kommune     0
Soørsmålet er hvordan en ordner vindtettingen rundt vindu
  (trådstarter)
   #3
 197     Nordland     0
Takk for svar.

Hva er "best" å isolere med? Bruker dere skum eller dyttstrimler?

Vindtetting: Bruker man ikke den DYRE tapen fra Isola (tror det er Isola) for å tape rundt vinduene og inn mot vindsperre på veggen? Har jeg gjort tidligere.

HSt
   #4
 25 389     Lillestrøm kommune     0
Jo jeg ville brukt tapen, men hvis ikke omramningen ute tas av hvordan kommet du da til ? Mulig jeg har misforstått hva som er planlagt å stå igjen mens en bytter vinduet
TSt
   #5
 7 485     0
Hvis en vipper vinduet ut oppe når det demonteres kan det løftes av beslaget nede og settes på igjen. Når vi har skummet forsiktig under har jeg latt det være ok. Har tatt av på sidene og bordet over vinduet under vannbrettet der.  Da kan en benytte vindsperre tape på de tre sidene. Kutt av spiker fra siden men baufil blad hvis de ikke går ann å ta av uten å ødelegge. 

Men av og til kan det være lurt å starte på nytt.  
  (trådstarter)
   #6
 197     Nordland     0
Jo jeg ville brukt tapen, men hvis ikke omramningen ute tas av hvordan kommet du da til ? Mulig jeg har misforstått hva som er planlagt å stå igjen mens en bytter vinduet

Ja, det er et godt poeng. Jeg må se hvordan det blir når jeg begynner.

Jeg håper egentlig mest at jeg kan beholde vannbrettet over vindu og dør, for dette ligger bak kledningen, og det blir en del ekstra arbeid å måtte fjerne dette og montere nytt.
TSt
   #7
 7 485     0
Du beholder det under og tar av de to på sidene og bordet under vannbordet oppe. Vannbrettet oppe blir da bevart. Da kommer du til på 3 sider. Kutt spiker med baufilblad fra siden hvis spiker på bordene ikke vil ut. Oppe var dette vanskelig å komme til så her måtte jeg bytte bordet siden det splintret. Når vindu skal ut bruker du tigersag med bimetall blad og kutter rundt. Er det skummet fra før må du hele veien, er det bare dyttet holder det der det er festet. Så dytter du rammen ut oppe først og løfter hele vinduet opp og ut.