296    6    1  

Er det mulig å redusere størrelsen på et stort hus?

 1     0
Hus fra 30-tallet, full kjeller, 1.etage og 2. etage, og et uinnredet tørkeloft med skråtak.

Det er mye større enn vi trenger, og endel utbedringer som må gjøres, men ønsker å bevare/tilbakeføre fasaden til klassisk - funkis stil Ser det finnes andre hus i denne stilen i området, men som er mye mindre enn vårt hus.  

Er det helt "crazy" eller umulig å skalere ned et hus? Kunne tenkt meg å "skjære bort" 1/3 - del, dvs bevare høyde, men gjøre det smalere, og heller gi mer plass til uterom/hage og drivhus.

   #1
 24,678     Akershus     0
Du må starte med å finne ut hvilke vegger som bærer etasje og tak. Kort sagt, om du har et langt smalt hus med saltak, så er der «enkelt" å kote inn lengden, og nær utenkelig å øke bredden med en meter.

Personlig ville jeg tenkt meg lenge om mhp å bygge huset mindre, men det er jo personlige meninger og uten å kjenne totalbildet og behovet.
Signatur
HSt
   #2
 36,635     Lillestrøm kommune     0
Ja TS skriver smalere og ikke kortere så bæring som oftest ligger i yttervegger er en stor sak. Takstoler trenger opplegg på rett sted.

Men jeg har overbygd terasse i 1.etg så med limtre bjelke så går det å ta vekk en del stendere og lage overbygd terrasse.
   #3
 24,678     Akershus     0
Vi vet lite om dette huset. Funkis er så mangt. Her et eksempel fra 1920-tallet da funkis kom https://byggmesteren.as/2012/01/23/feil-a-kalle-det-funkis/ Enkle funkis fra perioden er nær kvadratiske med pyramideformet tak og vindune ut mot hjørnene.

Hva er langside og kortside? Med valmtak kunne mangt nedover være bærevegger og bjelkelag kunne ligge på kryss og tvers avhengig av hvordan taket bæres.

I dag har vi en tendens til å mene at funkis er forkantede kasser uten takutspring og med nær flatt tak, ev nær flatt pulttak. Igjen kan bæringen være helt forskjellig fra systemhus på 80-90-tallet der husbredden er ca 8 m, selvbærende W-takstoler og alt bjelkelag parallelt med takstolene.

Så vi vet egentlig ikke stort om huset til TS.
Signatur
   #4
 351     0
Mye er mulig med nok penger men med mindre du har tenkt å bo der hele livet kommer det vel aldri til å være økonomisk å krympe huset.
   #5
 4,193     1
Ganske enkelt, selg huset og kjøp et i riktig størrelse. Mindre jobb og vesentlig bedre økonomi.
   #6
 3,884     Asker     0
Jeg regner med tanken er at du vil renovere og drifte, men at dagens hus er så stort at dette virker unødvendig kostbart. Dersom det er tilfellet er nok det å gjøre det mindre enda dyrere. Samt store tap i verdi. Så et salg og kjøp av et mindre hus kan fort vekk være mye mye billigere.
Signatur