147    11    0  

Få tett overgang fra betong til takrenne

 70     Kjeller     0
Få tett overgang fra betong til takrenne - FAA98103-A60A-4384-91C4-A7F3D9277641.jpeg - matabjeffFå tett overgang fra betong til takrenne - DD55F0E9-D282-49FE-8AD9-174669235931.jpeg - matabjeffHar i dag en terrasse (støpt plate) med grov betong. På enden så ligger det en takrenne. Vannet ledes fra betong overflaten via ett beslag av plast som ligger but i but. Dette resulterer i at vannet trekker bak beslaget og ikke ned i takrenna. Det ødelleger treverk/maling/ undersiden og renner ned på kledning. Hvordan kan det løses? Tenkte å frese ut ett spor i betong og silikonere nytt beslag som innlemmes i sporet. Noen tips? Hvilket verktøy anbefales?

TSt
   #1
 10 222     0
Det ser jo kanskje ut som om beslaget ligger i en spalte men mulig betongen over har begynt å trekke så mye vann at det går igjennom og havner under. Ta bort demningen at rusk i allefall oppå toppen. Men hvis beslaget bare ligger oppå en betongkant så er det ikke så rart. Sage en slisse med betongsag evt vinkelsliper med diamant men må både være forsiktig og så støver det noe fryktelig. Pass på at naboen ikke har klesvask til tørk ute i allefall.

Men før eller senere blir det behov for membran oppå som klebes til forkant beslaget.
   #2
 4 488     OSLO     0
rart om det ikke er membran i dag eller?
er vel ganske vanskelig og få dette 100% tett, om det ikke er membran der?
HSt
   #3
 29 695     Lillestrøm kommune     0
For 6 år siden når jeg var visninger så var det over 50% av hus med forskjellige betong løsninger som var våte så det er slurvet mye med manglende membraner osv
TSt
   #4
 10 222     0
Det finnes masse slike optimistiske terrasse / garasje prosjekter der en har regnet betong som tett. Den er dessverre ikke det selv om en kan få det til i starten / i mange år hvis en passer nøye på men til slutt så blir det som regel lekk. De fleste av disse har ikke noe membran.
  (trådstarter)
   #5
 70     Kjeller     0
Skal gå for mem-tak løsningen med helsveiset duk. Det jeg nå stusser på er hvordan jeg kan få dette til uten å rive rekkverket. Rekkverket står montert på stolpeskudd som er støpt i plata.

Håper det kan lappes/omsluttes med mem-tak
   #6
 4 488     OSLO     0
hvis du skal legge helsveiset duk, så må jo alt rives uansett? tre-dekket, rekkverk etc?
  (trådstarter)
   #7
 70     Kjeller     0
Jeg må ned med noe kledning på husvegg, tredekket. Optimalt så må rekkverket også ned, men jeg håper å kunne snitte for stolpesko til rekkverk for så lappe/lime igjen. Det er ikke den optimale løsningen, men å bygge nytt rekkverk i samme stil som resten av huset krever mer enn hva vi er villige til. Håper det kan gå.

   #8
 4 488     OSLO     0
det beste er og rive alt....
nytt rekkverk fester du oppå terrassen. litt av vitsen med helsveiset er jo nettopp at den er hel, hele veien....
  (trådstarter)
   #10
 70     Kjeller     0
Men når vi først snakker om rekkverk oppå membranen. Hvordan få den stiv uten feste i betongen?