93    1    0  

Gammelt hus/fukt

 1     0
Gammelt hus/fukt - 4B393F44-CC63-4D6C-9930-C32EF9030CDF.jpeg - Epl33
Bilde 1 - pipe 
Bilde 2 - pipe 
Bilde 3 - tak loft 
Bilde 4 - pipe 

Ser på et gammelt hus der det lekker sort væske fra pipen. Bildet er tatt på loft der det også er sorte merker i taket. Fukt skade? Kjelleren har også muggsopp på betongvegg og huset er ikke drenert med knotteplast. Høres dette ut som et kjøp med potensielt mange store dyre overraskelser? Eller noe man klarer å fikse litt og litt? 

Noen som har peiling på pipe her? 

   #1
 73     Sandnes      0
Er dette et hus som ligger ute for salg? Hadde lett krevd at det skulle tatt en sjekk av feier/brannvesen før eventuelle bud.

Hos oss renner det sort væske slik på bilde 1 ute av feieluke, men dette er pga det ikke er tilstrekkelig dekke i åpning på pipe. Slik at når det regner mye vil sotvann renne ut av luken, pipen vår har strøken betongrør innvendig.

Drenering avhenger jo hvor mye som må graves/kjøres bort og tilkomst til arbeidsområdet. Er det trangt og vanskelig å komme til, områder som må rives (terrasse, garasje osv), etterisolering har mye å si på pris.

Eldre hus, type 60 tall og tidligere, må en regne med å påkoste seg mye ekstra arbeid og utgifter. Der igjen avhenger det av tidligere eier, om han/hun har vært snill med huset. (Vårt fra 78 hadde ikke en snill eier, så vi (jeg) må brette opp armene og spytte i noen årslønner Unsure)