152    2    0  

Hjelp - Tror dere dette inneholder asbest?

 2     0
Hei! Jeg pusser opp en leilighet fra 60-tallet. Rivi opp en del gammel laminat, men har nå kommet ned til et gulvbelegg. 

Noen som har en formening om dette innholdet asbest eller ikke? Minner veldig om strie på undersiden, sitter veldig godt limt i furugulvet under. 

Har forsøkt å antenne noen av fibrene med fyrstikk, og dette tok greit fyr. Slukket av seg selv, når det kom inn til matta. 

Blir veldig glad om noen har lyst til å hjelpe med å vurdere 😁
Hjelp - Tror dere dette inneholder asbest? - 5967659E-4F86-4481-AF14-7FBA6B8375FD.jpeg - Superleiv

   #1
 645     Gjøvik     0
Ser ut til å være flere lag her. Ikke noe som åpenbart er asbest.

Det hvite en ser i kanten på bilde kan du se litt nærmere på. Er det skum / mykt så er det trykt.

Er det fast, nesten som et lag sparkel, så kan det være noe du burde analysert for å være helt sikker.  Ta gjerne noen nærbilder av det så kan jeg se på det her. Er det fast så dra ut en liten bit med en tang å prøv å tenn på, se om du ser noen fibere i det du trekker ut. Som skrevet, er dette brennbart skum så er det ikke asbest.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Hei! Takk for svar ☺️ Var en form for skum inni denne matta, under vinyllaget. Skummet inneholdt små fiber når vi rev i det. Så ut som en slags armering. Fibrene satt allikevel fast i skummet når vi rev. Tror kanskje det var asbest ettersom det ikke brant men glødet, også smeltet når jeg tente på det. Fibrene satt godt fast heldigvis.


Vi tok på fullt verneutstyr, P3maske, hansker og forseglet dørene inn i rommet. Rev belegget forsiktig av med skrape og la det i doble søplesekker. Deretter støvsugde jeg rommet med industristøvsuger og kastet alt verneutstyret vi hadde brukt.