23,384    36    1  

Hus fra 1952 - spent på verdiøkning

 14     Møre og Romsdal     0
Vi kjøpte i fjor sommer en enebolig fra 1952 på 250 kvm over 3 fullverdige etager. Der er sokkelleilighet på ca 60 kvm med 1 soverom. I hovedetg. har vi stor stue, kjøkken, spisestue, vaskerom, bad, 5 soverom og loftstue.
Tomt på 985 kvm.
Men....det var en smule slitt  :-\ og vi fikk det til teknisk verdi på kr 2.7 mill.

Nå har vi gjort flg:
Revet all bordkledning, lektet ut og etterisolert med 15 cm rockwool. Ny bordkledning med 3 strøk herregårdsgrå Butinox.
Skiftet samtlige vinduer i huset (16 stk.) + satt inn dobbel verandadør (bare glass) fra spisestue ut i hagen.
Skiftet HELE elektriske anlegget i huset.
Satt inn varmepumpe (Sanyo) i hovedetg.
Skiftet kjøkken, satt inn nytt (hvitt) HTH uten int.hvitevarer. Pent, enkelt og stilig med grå fliser over benkene og fra komfyr og helt til tak med 90 cm stålhette over.
Ellers vanlig overflate oppussing med diverse maleprosjekt, og pussing og maling av eldre (skikkelig fine) tregolv.

Vi har ikke pusset opp sokkelleiligheten ennå, kun skiftet det elektriske anlegget (med egen undermåler), samt platekledd alle rommene (er bare betongvegger).

Noen som har en anelse om hva jobben "so far" kan være verd?

Skal prøve å få lagt ut bilde...


   #1
 303     Sandnes     0
Nå spørs dette veldig mye på hva du gjør og hvordan man gjør det.

Vi holder selv på med renovering av en enebolig og får noe i overkant av det vi har puttet inn tilbake i form av verdiøkning (verditakst). Vi har gått for en del fordyrende "eksklusive" løsninger som man da ikke får betalt for i verdiøkning. Dvs at mo man oppgraderer kjøkken, bad, elektrisk mer enn "godt nok" vil ikke en megler gi deg mer enn pris for f.eks. "standard nytt kjøkken" i verdiøkning. Siden vi har planer om å bo der selv gjør vi disse oppgraderingene for komforten sin skyld.

Dette stemmer sikkert ikke over hele landet, men er sikkert heller ikke helt på jordet.
   #2
 1,459     Trondheim     0
Hvor mye har du brukt på oppussing da? Er også vanskelig å sette verdi på et hus uten å vite hvor det ligger.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 14     Møre og Romsdal     0
Skjønner..

Huset ligger i et svært populært område (Hatlane, Ålesund) med barneskole, barnehage, butikk og buss i umiddelbar nærhet.

Vi har vel brukt ca 200000,- så langt. Mannen er tømrer og har gjort alt arbeide selv (bortsett fra el-anlegg selvf), og har nok fått gode priser på material.

Kjøkkenet er enkelt og stilig, men gav ikke mer enn 30000,- for flatpakket. Vinduene bestilte vi fra Polen, er 2-lags og er innovervendt (med mulighet for å bikke inn til luftestilling). Prisen ble en 4-del av det vi hadde måttet betale her.

El-anlegget måtte vi skifte ut, der som var der var slett ikke trygt, og tidligere eiere hadde laget seg mange "short-cuts" som kunne blitt til alvorlige short-cuts..
   #4
 874     Oslo     0
Hørtes ikke ut som om verdiøkningen er allverden. Har du brukt rundt 200.000 vil jeg anta at verdiøkningen er den samme.

Det er lett å bruke 2 mill eller mer på oppussing av et hus på den størrelsen der. Har selv et hus på ca 150 m2 brutto. Der har vi brukt 1,5 mill. Det er også med en betydelig egeninnsats, det aller meste har gått til materialkostnader.

For vår del var den nye verdivurderingen lik kjøpesum+oppussing+100-200.000 kr for generelt høyere priser to år senere
   #5
 74     0
Vi pusser opp (og bygger på) et hus fra midten av 70 tallet.
Da er alt revet innvendig, etterisolert innervegger, nytt elektrisk anlegg, nytt rør-i-rør system. Nye overflater innvendig, gulv,vegger og tak. Nye bad, nytt kjøkken. Varmekabler i gang, bad, kjellerstue. Spotter i alle oppholdsrom. Etterisolert yttervegger med 15 cm. Byttet alle vinduer, nytt tak. Pluss tilbygg.

Verdiøkningen hos oss er hus+oppussing/tilbygg+300 tusen.
Dette er forhåndstaksten vi har fått. Om det er verdien når det står ferdig finner vi ikke ut før til neste år.
  (trådstarter)
   #6
 14     Møre og Romsdal     0
hmm....ikke imponerende  :-\

Men, vi har ikke planer om selge da, kun planer om litt refinansiering for etterhvert å lage nytt bad.
Blir spennende å se etterhvert hva vi kan få i verditakst om en stund. (regner også med, i det boligstrøket, og med utleiemuligheter så vil vi få en litt høyere markedsverdi enn teknisk verdi - som var 2,7 mill og vår kjøpesum)

MEn takk for tilbakemeldinger  Wink

   #8
 1,126     Østfold     0
Det som er interessant er jo hva som står i taksten om normal byggekostnad og hvor mye takstmann har trukket i forhold til dette.

Hos oss var det ca 4 millioner i byggekostnad, redusert til ca 2 millioner i restverdi. Da skal vi ha litt potensiale ved å gjøre ting som koster (restaurere tak og fasade, bad, fullføre uferdige arbeider)