138    7    3  

Hvor mye vann skal nedløpet til takrennen ta unna?

 2     0
Vi kjøpte nytt hus tidligere i år og det har vært litt styr med ene takrennen. Nedløpet på ene hjørnet er tatt bort, selv om det er avløp i bakken her. Forrige eier sier det var sånn når de flyttet inn for 11 år siden og at vannet bare har plasket i asfalten hele den tiden. Grunnen til at den ble tatt bort hadde de fått av eier før dem igjen - avløpet er tett og de trodde det var asfalt fra når oppkjørselen var gjort sist. 

Vi har testet litt med hageslangen og det er helt klart ikke tett, men er det nok avløp? Etter noen minutters spyling på "full guffe" så renner avløpet over, men så snart du slutter å spyle så renner det bort igjen. 

Så da er spørsmålet - hvor mye vann skal et slikt avløp kunne ta unna? 

Hvis vi vet det kan jeg teste med å måle mengden hageslangen klarer og regne på om det faktisk er ok eller ikke. 

Jeg har ikke lyst å montere ny takrenne, for så å måtte demontere fordi det renner over. 

   #1
 497     Nord-Jæren     2
Du kan jo evt. montere en slik helt nede ved bakken, og i verste fall så renner det ut der om det blir fullt: https://www.jula.no/catalog/hage/vanning-og-drenering/drenering-og-takrenner/takrennetilbehor/lovsil-353441/
Om det renner over, så havner det jo bare på samme sted som i dag, på asfalten, så jeg ser ikke helt problemet (med mindre det er innvendige nedløpsrør).
   #3
 20 957     Akershus     0
Høres ut til at avløpet ditt er delvis tett. Sende ned et kamera?
Signatur
TSt
   #4
 9 135     0
Et avløp skal definitivt ikke kunne fylles opp med en hageslange så noe tetter dette delvis. Kan være en årsak under anleggsarbeider. Nabo visste at det var junior som var liten når huset ble byttet som var synderen og hadde lekt og puttet steiner oppå røret. Derfor trakk det unna her men ikke alltid nok slik som TS beskriver. Vi gravde litt og fisket med forskjellige remedier for å klare å plukke opp det som lå i bendet nede.
   #5
 2 281     Sørlandet     0
Sånn var mitt også. Spyl det rent med rørspyler til høytrykkspyler eller med spylebil.

MEN har du uflaks er det avsluttet i bakken eller går inn på dreneringen på huset. Så firdel å finne utløpet eller kamerainspisere.
   #6
 20 957     Akershus     0
Var en trekloss i første bendet her. Ble å håndgrave ca 1m3. Klarer ikke å spyle ut en slik med mindre en graver seg ned annet sted og spyler motsatt Smile
Signatur
TSt
   #7
 9 135     1
Hvis en tror det er fremmedlegme(r) ville jeg vært forsiktig med spyling.  Er det derimot dårlig vedlikeholdt så litt mye blad etc  så fikk jeg åpnet taknedløp etter jeg kjøpte huset. Da må en ha slik spyle sett til høytrykksvasker. Her arnt over i rennene etter en del mnd.  Når jeg senere har gravd opp for drenering var det flere skarpe 90gr bend på vei ut som ikke er det lureste.  I bakken brukere en 2 x 45 eller minimum store 90 gr bend.