99    2    0  

Innrede kjeller

 34     0
Hei.

Er i gang med og planlegge innredning av kjelleretasjen som i hovedsak blir bestående av TV-stue, gang, toalett (muligens bad/våtrom), to soverom og vaskerom, og har begynt å bli litt usikker på oppbyggingen av betonggulvet som er uten fuktsperre.

Takstmann som har vært her har anbefalt og flytavrette med varmekabler for så å legge flis, da varmen vil trekke fukt opp, og ut gjennom fliser. Ulempen her er jo at mye av varmen vil forsvinne nedover, og ikke oppover.

Ser byggforsk anbefaler å isolere med f.eks XPS, for så å legge plast og flytende gulv oppå her.


Vil beholde mest mulig av takhøyden, og vært inne på tanken på noe av flytavretting og folie også, for å spare mest mulig høyde. Taket tenker jeg ikke blir lektet ned, men lagt tak-ess og spotter i isolasjon, evt. led-stripe frest ut i tak-ess, litt prisavhengig.

Hva tenker dere om dette?

HSt
   #1
 34 662     Lillestrøm kommune     0
Absolutt minimum isolasjonstykkelse er 5cm XPS

Nå finnes det visst en super isolasjon fra Jackon og en type fra Kingspan som isolerer bedre enn XPS så kanskje kan du presse tykkelsen litt ned.

Det blir betydelig tap også med denne løsningen, men tapet blir ikke uendelig stort slik du kan risikere med noen av forslagene over. Du kan ende opp med at gulvet ikke blir varmt.
   #2
 122     0
Hva er takhøyden nå?

Er det ikke dampsperre under betonggulvet er det ikke så voldsomt mye å spare på.