120    6    2  

Innvendig kledning av mur

 3     0
Hei,

Skal begynne å pusse opp ett rom i kjelleren nå, og rommet er for det meste under bakke nivå, 50-70cm over.

Planen er å lekte ut de veggene som er mur og kle alt inn til slutt, men det er isopor innvendig på murveggene i dag, hvordan går jeg frem for å få dette riktig, skal det lektes over isoporen, skal denne fjernes og legges plast?

Er det noen som har peiling på dette?

   #1
 4 461     Akershus     1
Vi har, med stort hell, limt isopor på yttervegg, og 50mm glava på innsiden. Dette var nylig drenert, men av en eller annen grunn hadde ikke byggherre isolert utvendig. Vi la Eps, isopor generelt tåler fukt, og dersom kondenspunktet havner et eller annet sted i denne så går det bra.

Konklusjonen her er vel at du kan la isoporen sitte, om du er sikker på at det ikke er et fuktproblem i dag.

Du skal ikke under noen omstendigheter plaste dersom det meste er under bakkenivå. Helst velge en kledning som puster.


.Thag
Signatur
TSt
   #2
 9 135     1
Kan jo også være at dagens isopor er termomur ?
Det er nok tryggere dette med å lime på noe men en går alltid på akkord med reglene når en isolerer mye inne uten å ha det meste inne.
  (trådstarter)
   #3
 3     0
Takk for svar. Er ikke sikker på hva som er på veggene der i dag, men de forrige eierne har tapetsert utenpå isoporen av en eller annen grunn, og der kan jeg muligens se antydning til at det har vært fukt en gang i tiden der.

Det er kanskje best å bare få det vekk å få sjekket alt bakom?
TSt
   #4
 9 135     0
Jeg mener en absolutt bør finne ut av vegg konstruksjonen før en fjerner noe. Er det vegg der dette er "innebygget" får en det ikke tilbake slik det var noen gang ved å fjerne det.
  (trådstarter)
   #5
 3     0
Ja altså dette blir jo på innsiden av grunnmuren, så jeg vet jo hva som er bak, basert på andre rom
TSt
   #6
 9 135     0
Ja jeg ville ikke at noe skulle hakke av isoporen på termomur eller andre typer med isolasjon permanent på innersiden. Har en andre rom uten slik at en vet at det ikke er del av konstruksjonen så er det annerledes. Men i så fall er TS sin erfaring noe som viser at isopor på mur heller ikke trenger å gå bra inne. Isopor må enten dekkes til med gips e.l. eller pusses. Igjen blir en siste tryggest siden en da er helt uten organiske materialer.