63    2    1  

Kan jeg bare ta bort veggen mellom kjøkken og stue?

 5     0
Hei,
Huset er fra 1988. Det går en drager midt på husets lengderetning gjennom hele stua (ses over ovnen) og (mest sannsynlig?) inni veggen på kjøkkenet. Det er veggen ved seilbåten jeg ønsker å fjerne. På venstre side av det som var dør er det helt løst(var skyvedør inni der). På høyre side står det en 2x4 toms mellom åpning og lysbryter.Kan jeg bare ta bort veggen mellom kjøkken og stue?  - 20230108_233145s.jpg - JanY
Kan jeg bare ta bort veggen mellom kjøkken og stue?  - Kjøkkenet sett fra stua b.jpg - JanY

I andreetasjen er det en vegg til et soverom rett over denne veggen jeg vil fjerne. Må jeg få en byggmester til å se på det?

Mvh
JanKan jeg bare ta bort veggen mellom kjøkken og stue? - Kjøkkenet sett fra stua b.jpg - JanY

TSt
   #1
 14,501     0
Selv om bjelken skulle ligge her kan en ikke fjerne denne uten videre siden frie spennet på bjelken blir mye større. Nabo måkte av taket med beskjeden snø mengde og da spurte jeg om han var føre var på en snørik vinter men fikk beskjed om at de hadde fjernet et soverom og fått alt for stort spenn på en bjelke og hadde tenkt på dette først etterpå.
jaf
   #2
 6,305     tromsø     1
Tror bare den limtre går så vidt inn i vegg. Den går ikke over dobbelt dør. En kan ta av plater på ene siden og undersøke litt på vegg mot kjøkkenet. Få gjerne en med litt erfaring til å se på vegg. Enig i at en må tenke snølast. Klarer ikke se om det er en lettvegg uten å løsne litt plater på ene siden.