206    3    1  

Lekkasje i tak eller kondens

 1     0
Jeg kjøpte en bolig for 2 mnd siden. Selger informerte om at det tidligere hadde vært lekkasje, men at taket ble byttet i 2015 og det dermed var tatt. Takstrapporten nevnte at det var misfarging i taket etter denne lekkasjen, men jeg er nå usikker på om takstmannen egentlig gadd å sjekke disse områdene for fukt.

Når det da har regnet noe veldig i det siste, så gikk jeg opp og sjekket, og da er det bløtt ved så og si alle plassene det var misfarging etter tidligere lekkasje. 

Takstmannen fra forsikringsselskapet mener at dette er kondens, men slik jeg ser det så er det jo litt suspekt at det er fuktig på plassene det tidligere har vært lekkasje + det er bare ved skjøtene mellom "skipene" og pipen på huset som har fuktighet, taket mellom skjøtene har ikke mye fukt. 

Er det en fysisk lov som sier at kondens bare viser seg i skjøtene mellom skip på et 80-talls hus og pipe, eller burde ikke kondens vise seg på flere plasser enn bare skjøtene?

Huset er under oppussing, så det er ikke varme på i andre etasjer, så varmeforskjellen mellom taket og resten av huset er ikke stor heller.  Lekkasje i tak eller kondens - IMG-5922.jpg - tou_pilsner
Lekkasje i tak eller kondens - IMG-5924.JPG - tou_pilsner
Lekkasje i tak eller kondens - IMG-5929.JPG - tou_pilsner
Lekkasje i tak eller kondens - IMG-5934.JPG - tou_pilsner
Lekkasje i tak eller kondens - IMG-5937.jpg - tou_pilsner

   #1
 184     0
Litt vanskelig å se av bildene, hvordan er oppbygningen av taket? Ut fra beskrivelse og bilder har jeg vanskelig å se for meg at det der skal være kondens. Lukter lekkasje lang vei
   #2
 645     Gjøvik     1
Sannsynligvis en lekkasje i graden. Er et usatt sted for lekkasjer.
Signatur
TSt
   #3
 14,660     0
Hos nabo var det liknende undertak med svært lite omlegg så fukten trakk tilbake under platen over og kom ut på baksiden.  Årsaken til lekarsjen her var plater med taksteinsprofil og i skjøt var det bare omlegg på selve profilen.
Her var det også beskjed om at alt var løst men vannet rant ned langs inner vegger så helt nytt tak måtte til.
Jeg hadde nød reparert taket der for tidligere eier når snøfangere og luftepipe hadde dradd utfor med et stort brak før famile kom og hjalp til.  


Men en må sjekke taket for rusk og rask.  Jeg var oppe på et tak hos bekjent i sommer og tok ned mange bøtter ned bøss fra grad renner og takvinduer.  I tillegg støvsugde jeg med industri strøvsuger der hvor jeg ikke klarte å plukke ut rusk for hånd så nøyaktig hvor mye mer jeg fjernet vet jeg ikke.  Slike ting kan demme opp slik at vannet havner feile sted.