85    0    0  

Noen som kan gi noen råd ang muggsopp i kjeller?

 16     0
Hei. 

Vi driver for øyeblikket å river kjellerstua ned til grunnen for å pusse opp. Tidligere eier har tapetsert rett på murvegg over malt betong, deretter har neste eier montert panel på utsiden av det igjen med en lekt bak for lufting. Rommet har stått uten strøm og kaldt i et år nå, som antagelig ikke har hjulpet, men dette kan virke som har vært her lenge før vi flyttet inn. 

For øvrig så er mesteparten av kjellerveggene under terreng. 

Vi fant to områder som var rimelig muggete, men ikke noe stående fuktighet direkte på vegg. Målt med noe billig fuktmåler viste veggen rundt 2 til 7% fuktighet, ikke at dette sier meg noen ting. Det var også en del saltutslag diverse steder på veggene, men dette var også på yttervegg som ikke er under terreng. 

Vi vasket over et par flekker med kraftvask og et annet område med noe mugg og sopp fjerner for å se om det har noe effekt, ut ifra det lille testområdet så kan det virke som muggen hovedsakelig ligger på overflaten og vaskes vekk. 

Det er også heller ingen form for lukt av råte og fukt, veggene kjennes forholdsvis "tørre" ut, dog kalde men det er jo tross alt vinter. 
 
Er det noen her inne som klarer å tyde utifra bildene om dette er noe som kan skyldes det å ha tapet direkte på vegg som en årsak til at det har blitt mugg her eller har vi et potensielt så stort problem at vi må gjøre noe med drenering utvendig? Eller er det et midt i mellom scenariet kanskje? 

Skulle gjerne tatt drenering uansett da denne er fra byggeår (1978) i følge takst, men pengene strekker ikke helt til for å ta dette skikkelig med en gang. 

Noen som kan gi noen råd ang muggsopp i kjeller?  - 20230311_120740.jpg - Barmoen

Første flekk vi fant. 

Noen som kan gi noen råd ang muggsopp i kjeller?  - 20230311_121702.jpg - Barmoen

Dette etter vi skrapet vekk tapet og maling. 

Noen som kan gi noen råd ang muggsopp i kjeller?  - 20230311_132457.jpg - Barmoen

Andre området vi fant. 

Noen som kan gi noen råd ang muggsopp i kjeller?  - 20230311_145544.jpg - Barmoen

Dette er etter vi rev av tapet og vasket lett over et par flekker.

Beklager om noe er skrevet rart, har skrevet på mobil så kan hende jeg har hoppet litt frem og tilbake mens jeg skrev. 

Takker for all hjelp!