93    5    0  

Pusse peis

 2     0
Jeg har en gammel peis, hvor vi nå har fjernet marmor/gips som var lekkert anrettet rundt peis innsats.. ikke helt vår kopp te- så ble revet ned- og ref bildet - er det dette vi står igjen med. 
Det er altså en tegl mur rundt peis innsatsen- som nå er malt noen ganger med ukjent maling og naturligvis murpuss underst. Malingen går det an og skrape av hvis man skyver ei sparkel skje under Og jobber litt - men ellers ingen tegn til å slippe eller noe.
Det er også noen dypere spor etter feste brakettene til marmor formene som må fylles igjen.
Vi vil beholde marmor platene som er på bildet da disse er ordentlig marmor og ikke gips- det er også en tverrliggeren på topp av disse to som står vertikalt som ikke er på bildet.

Men hvordan angriper jeg denne saken? Må all maling fjernes før jeg behandler flatene igjen? Hva kan jeg pusse/sparkle med for å få en slett overflate?

Hilsen selvlært snekker men ikke murmester(dessverre)
Pusse peis - CA47947A-1FE4-4BB0-B984-23BB761B5383.jpeg - bekkeviga

   #1
 914     0
Skal du pusse med pussmørtel, så må du fjerne malingen, måtte selv gjøre det fra pipen, før murern pusset den
   #2
 1 226     Sandefjord     0
Sparkel😊
Først en grovsparkel eller herdende masse, som fylker ut de største hullene. Deretter mediumsparkel over hele fronten. Det er viktig med helsparkling for å få et enhetlig underlag. Ellers vil du se forskjellene i underlaget igjennom malingen (som jeg antar du skal avslutte med).

Mal peisen til slutt.
  (trådstarter)
   #3
 2     0
Ok! Høres ut som grei skuring!:)
Men all maling må fjernes før jeg gjør dette da? Eller får mediumsparkel nok heft i malingen som allereee er der idag? Samt, må man male med noen spesiell maling på dette siden? Har søkt i mente, men forstår ikke om dette må være spesialmaling pga varme etc?

Evn noen gode metoder for å fjerne maling- annet enn skrape? Vil helst unngå vinkelsliper eller pussemaskin mtp at dette er i stuen fult møblert.

Takker så langt!

E
   #4
 720     0
Bør "rilles" for heft og alt løst må av, så ville bygget meg et plast telt inne. Dør har de rimelig på BT. legg filt på gulvet med plast under og fyr løs.

Du kan også bruke oppretter hammer med spiss på og pikke hele overflaten med små hull, dette støver minimalt.

Nå slisset jeg betong gulvet mitt med fuktige aviser over, det støvet utrolig lite.
Signatur
   #5
 1 226     Sandefjord     0
Før sparkling og maling, må underlaget være rent, fast og tørt. For sikkerhets skyld må du sjekke bruksanvisningen til sparkelen du planlegger å bruke (eller teknisk datablad. De ligger på hjemmesiden til produsenten). Jeg vil tro at det holder å ta av alt som er løst, før du vasker med spesialvask før maling for å sikre heft.

Maling: du kan bruke vanlige interiørmalinger (for slette vegger. Ikke maling for panel/list etc)