39    0    0  

Renovere gammelt drivhus av glass.

eby
 15     0
Hei!

Jeg har et gammelt drivhus som ble satt opp ca 1950 og var kjøpt brukt på det tidspunktet, så det er nok opprinnelig fra 20-30 tallet vil jeg anslå.
Det er 40 x 6 meter og er stål, tre og glass og står på på betongmur. Stålprofilene er støpt fast i muren.
Treverket har vært skiftet en gang.
Det er nok galskap å forsøke å renovere dette, men jeg er villig til å bruke både tid og penger.
Jeg vet også at det har vært gitt tilskudd for å sette i stand slike drivhus, så det er mulig det er noe hente på den måten.
Renovert drivhus er tenkt brukt til dyrking av tomater og oppal av grønnsaksplanter for småskaladyrking som binæring / stor hobby.

Tilstanden på drivhuset er så som så, det er ganske mye råte i treverket, muren er også dårlig en del steder, det ble nok brukt lite sement og mye stein for å spare penger. Stålkonstruksjonene er nok ganske bra og har mange år igjen, det er rust men tror det er mest i overflaten.

Varmeanlegget er vannbårent med oljefyr (demontert). Det er en del rust i rørene og har vært lekkasjer tettet med bot av gummi + stor "slangeklemme".
Renoverer jeg ønsker jeg å få i gang varmeanlegget igjen.  Drivhuset er delt i to, med et mindre rom som utgjør ca 1/5 av arealet med dør mellom. Viktigst er da å skalere oppvarmingen til å kunne varme opp det minste arealet i mars/april, deretter tilstrekkelig varme for hele huset i april/mai.
Tenker da en vedkjele som kan yte 20+ Kilowatt, akkumulatortank og en mindre el-kolbe for å lunke på vannet i perioder en ikke får fyrt.

Jeg tenker at bruker en mye krefter på treverk/glass bør muren under være i bra stand.
Tror dere at det er noe håp for å reparere muren slik den står, eller er det beste å demontere hele huset og få støpt ny mur?
Demontere hele i en operasjon kan være litt skremmende da en vil ha en enorm jobb før en ser slutten, det er borti et par tusen ruter som må ut, festes og kittes.

Renovere gammelt drivhus av glass. - IMG_0102.JPEG - ebyRenovere gammelt drivhus av glass. - IMG_0098.JPEG - ebyRenovere gammelt drivhus av glass. - IMG_0097.JPEG - eby