171    5    0  

Riss i innvendige vegger og tak

 3     0
Kjøpte leilighet for 2 år siden, og da var det ingen synlige riss i leiligheten. Siden det har det gradvis kommet sprekker i vegg. Veggen/hjørnet på de første bildene (1 og 2) er det verste stedet, og her er også veggen blitt ruglete. Som man ser på bilde 2 er det også litt hulrom mellom vegg og maling. Veggen ligger mot naboleilighet. De har boret en del i veggen, og jeg har lurt på om dette kan være bidragsgivende(?) 

Nylig har det også dukket opp noen riss i nabovegg og tak (bilde 3-5). Veggene er av mur, og etasjeskiller av betong. Bygget er fra 50-tallet. 

Hva kommer dette av og er det mulig å begrense omfanget / fikse dette uten å sparkle og male på nytt? Hvordan unngår man isåfall at dette skjer igjen? 

Jeg har ikke noe peiling på dette området, så blir glad for alle tips og råd! Smile


1.
Riss i innvendige vegger og tak - IMG_2579.JPG - TAS123
2.
Riss i innvendige vegger og tak - IMG_2584.JPG - TAS123
3.
Riss i innvendige vegger og tak - IMG_2580.JPG - TAS123
4.
Riss i innvendige vegger og tak - IMG_2582.JPG - TAS123
5.
Riss i innvendige vegger og tak - IMG_2581.JPG - TAS123

   #1
 5 133     Akershus     0
Her bør du få inn en takstmann som kan undersøke om dette kan ha med arbeidene i naboleiligheten å gjøre. Slike skader kommer ikke av seg selv. Med boring i vegger, mener du å bore noen hull for å henge opp ting, eller vedvarende arbeider som f.eks pigging/meisling av mur. For meg vil det være mest sansynlig med siste.

Nei, du får ikke gjort noe med dette uten å fjerne det løse og sparkle opp igjen. Problemet er om det er større ting enn bare løs puss, f.eks løs murstein under dette. Er det ting som tyder på at det er naboens arbeide som er skyld i dette, vil jeg anbefale deg å melde deg inn i Huseierne.no for om mulig å få juridisk/faglig bistand.

Kan naboen ha revet en vegg, f.eks med slegge? Jeg vil tro det er ganske store krefter som har påvirket dette.
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Takk for svar! Smile

Etter litt detektivarbeid fant jeg en boligannonse på naboleiligheten, viser seg at den ble solgt for noen mnd siden. De har oppgradert kjøkkenet langs veggen mot vår leilighet, så kanskje det er forklaringen.

Følger rådet ditt om å hente inn en takstmann for nærmere vurdering.

Riss i innvendige vegger og tak - Skjermbilde 2021-12-27 kl. 22.58.56.png - TAS123
TSt
   #3
 12 126     0
Håper det er kullfilter i viften hos nabo ellers vet jeg ikke hva de har gjort. Det er jo utenpåliggende el opplegg over benken iallefall så forstår ikke helt hva som er gjort. Men TS kjenner kanskje romløsning, er det fjernet noe vegger her ? Hva slags boliger er dette ? Sameie / boretslag ? Styre bør inn når det er endringer som har skjedd. Problemet er at hvis en starter så trenger det ikke bare å være små sprekker men at mye av puss faller ned og som andre har sagt at vegger kan være svekket med dårlige fuger. Jeg forsøkte å utbedre puss på pipe og brannmur fra 31 og endte med at all puss måtte bort og startet helt på nytt. Siden jeg ikke hadde tid til dette oppi annet arbeid fikk jeg en murer til å ta dette. Vanlig puss først og finpuss etterpå. En må være veldig nøye med å kontrollere overflaten etterpå, små defekter kommer først frem når overflaten blir malt. Ordnet noen små flekker med husfix, måtte bruke en spiker og lage litt struktur i overflaten etterpå slik at flekkene ikke syntes.
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Jeg tror ikke de har fjernet noen vegger, det ser ut som de har den originale planløsningen.
Ville også tippe på at det er kullfilter de har satt inn. Bygget har kun naturlig ventilasjon, så jeg ser ikke hvilket ventilasjonssystem de skulle koblet seg på.
Vi bor i et borettslag


TSt
   #5
 12 126     0
Første bilde tyder kanskje på at det har vært reparert noe lenger ned på veggen tidligere, er et felt som er litt mere ruglete ser det ut som.

Nabo har vask ute ved vinduet. Vann og avløp hit er det nytt ?