61    3    0  

Skifte frostsprengt søyle

 1     0
Jeg har en søyle/bærestolpe laget av teglstein på verandaen min. Denne har sprukket litt mer etter hver vinter de siste årene, og i år ble det ekstra ille. Jeg har lyst til å bytte den ut/fikse den, og i den forbindelse håper jeg på noen råd fra folk som kan litt mer enn meg - en kvinnelig hobbysnekker Smile

Er det noen mulighet for å redde søylen som er der, feks ved å pusse den? Eller vil den bare fortsette å sprekke? Å erstatte den med trematerial er kanskje ikke optimalt mtp at den blir stående rett på muren under og vil da trekke vann? 
Skifte frostsprengt søyle - 20210506_084825.jpg - MLNVK*
Skifte frostsprengt søyle - 20210506_084814.jpg - MLNVK*

HSt
   #1
 28 779     Lillestrøm kommune     0
Tror/håper det er armering inne i denne

Det er jo fukt eksponering og frost sprengning som er årsak her, malingen gjør det verre.

Kanskje kan fiberpuss og rett overflate behandling redde denne men sikker er jeg ikke
   #2
 117     0
Er det bare jukseteglen som sprekker av? Stolpen trenger ikke være skadet av den grunn, som nevnt over kan det være fukt innafor maling som gjør at den sprenger ut.

Ut fra bildene ville jeg pigget eller slått bort juksetegl ytterst og tatt en vurdering på om armert puss kan løse biffen.
Bruk en murer om du er usikker og ikke vil ta jobben selv. Er det kritisk bæring ville jeg brukt fagfolk uansett.
TSt
   #3
 9 670     0
En må finne ut om det er en murt søyle eller om det bare er jukse tegl ytterst.  Er hele murt så er den jo bare steinene kanskje med et jern i midten.  Borre et tynt hull 1/4 del inn fra siden der det har gått bort en del hvis en ikke finner det ut på annen måte.