181    10    0  

Skifte grunnmur

C83
 2     0
Må bytte grunnmur på den eldste delen på huset. (Gammal steinmur, null drenering). Er det nokon som har en god framgangsmåte på en slik type jobb? Burde en gå for leca eller betong? Den maskinelle delen er ikkje noko problem, har tilgang til det maskineriet som trengs, men er usikker på framgangsmåte.

HSt
   #1
 28 136     Lillestrøm kommune     0
Gammel steinmur null drenering pleier ikke nødvendigvis å bety at muren ikke kan brukes

Evt mulig at muren forsterkes utvendig

Dette blir jo ala undergraving prosjekter som det er mange av her på BB
TSt
   #3
 9 135     0
Sinnasnekkeren på TV forsterket en grunnmur med å sette opp armeringsnett og ha veldig tørr sprøytebetong på som de til slutt pusset ute.  Men de etterisolerte fasade også etterpå oppå.   Må jo tas bare deler om gangen. De som undergraver vanligvis her på BB har en mur fra før som bærer noe.  Dette blir mere lik bytte bunnsvill prosjekter siden det er dette som kommer helt fri.  
C83
  (trådstarter)
   #4
 2     0
Takk. Kunne vel nevnt at min mur må byttast, ikkje fordi det er en steinmur, men fordi den har begynt å rase, og har støtter og bjelker under for sikkerhets skyld fram til eg får bytta.
   #5
 4 364     akershus     0
Sinnasnekkeren på TV forsterket en grunnmur med å sette opp armeringsnett og ha veldig tørr sprøytebetong på som de til slutt pusset ute. Men de etterisolerte fasade også etterpå oppå. Må jo tas bare deler om gangen. De som undergraver vanligvis her på BB har en mur fra før som bærer noe. Dette blir mere lik bytte bunnsvill prosjekter siden det er dette som kommer helt fri.


Hva får du ved å pusse en gammel steinmur? En pusset gammel steinmur...., Hva ska det være hjelp for annet enn utseendemessig?
   #6
 4 146     OSLO     0
Takk. Kunne vel nevnt at min mur må byttast, ikkje fordi det er en steinmur, men fordi den har begynt å rase, og har støtter og bjelker under for sikkerhets skyld fram til eg får bytta.

oi, hørtes ikke bra ut! er mye av grunnmuren under bakkenivå? hvorfor har det begynt og rase? noen bilder av dette?
HSt
   #7
 28 136     Lillestrøm kommune     0
Armeringsnett og sprøytebeyonh høres jo ut til å stabilisere en mur, Børhaug har bærende sprøytebetong i sitt nye hus. Men vi må jo vite hva slags problemer TS har er det f.eks stabilitet eller fuktgjennomgang ?

Edit:Ser det er svar her om stein som faller ut men er den stabil men bare løse stein ?

TSt
   #8
 9 135     0
Det var ca 10 cm betong og armering så det var ikke pussing av steinhaugen, det var på yttersiden av de 10 cm eller noe slik.
   #9
 4 364     akershus     0
Jeg skal ikke uttale meg om sprøytebetong, da jeg ikke kjenner nok til det, men en nabo har forstøtningsmur og grunnmur for garasje med slikt. Første gang jeg så slikt utført og var rimelig skeptisk. Skepsisen ble ikke direkte gjort til skamme når en ser muren i dag, kun få år etter. Full av sprekker og ikke direkte et vakkert syn. Hvordan styrken er, vet jeg ingen ting om, men har mine antagelser.
   #10
 2 281     Sørlandet     0
Sprøytebetong er holdbart det. Sammenlignet med tilsvarende armet støpt mur.

Ofte blandes stålfiber inn i tilegg.

Er vel en litt svakere betong som brukes tror jeg men i de fleste tilfeller betyr ikke det så mye.

Utseendemessig syns jeg det ser jævlig ut. Spesielt etter noen år når rust og kalk/salt renner ut av svinnsprekkene.

Mest brukt for rehab, sprøyting av skråninger, tuneller og annet. Kost/nytte produkt dette.