170    5    0  

Utstikk fra pipe i alle retninger - kan denne fjernes sammen med vegg?

 106     0
Hei.

Hus fra før 1950, usikker datering.
Pipe er av gammel murstein eller teglstein (litt usikker).

I alle etasjer stikker det ut "vegger" fra pipen som eg antar er for enten avstigning, brannsikring eller begge deler. Det er en vegg eg ønsker å fjerne som har en slik murt utstikker fra pipen integrert i veggen. Den aktuelle vegg er en lettvegg og går parallellt med bjelkelaget. Eg er ikke bekymret for å fjerne lettveggen.. men kan også denne utstikkeren fjernes? Dersom noen vet eller har info rundt hvorfor disse utstikkerne er i alle etasjer alle retninger, setter eg pris på alle innspill. Det er bare denne utstikkeren som ønskes fjernet, resten kan stå. Legger til litt bilder/skisser.

   #2
 14     Sund, Gildeskål     0
Utstikket er jo der istedenfor en trevegg, pga brannsikkerhet. Fjærner du veggen, så kan du fjærne utstikket og, siden det jo er en del av veggen Smile
   #3
 5 632     OSLO     0
litt rotete forklart, men så lenge du ikke fjerner noe bæring eller skader pipa så kan det du har merka på skissen din fjernes.

siden pipa er såpass gammel er den nok lagd av røde murstein. så kan være at den veggen du skal fjerne går litt inn i pipa, så vær forsiktig ved riving.

egentlig burde man leid sag og skjært av veggen langs med pipa før du river den, men betongsag med vann og rød tegl = en skikkelig grisete suppe Grin
   #4
 5 432     Akershus     0
Ingen fare å rive denne. Jeg ville pigget bort puss inn mot pipa først, da ser en hvilke stein som går inn i pipa og kan pigge/dele disse mens det ennå er mothold i veggen utenfor. En slipper da antagelig at murstein løsner fra innover i pipa. Tar du veggen først er sjansen stor for at du drar med deg stein som egentlig burde vært delt, dvs mye ekstrajobb.
Siste redigering: 5. mars 2022 15:06:02 av snektriker
  (trådstarter)
   #5
 106     0
Takk for gode svar!

Skal undersøke litt underveis og ta det piano så eg slipper å reparere mer enn nødvendig på pipa.