153    9    0  

Vannskade kjeller og tørking

 5     0
Hadde en større vannskade i kjeller så bestemte meg for å rive alt ned til betongen for å se hva som skjulte seg bak veggene og det så faktisk bra ut, de var tørre. Så kom Recon og satte opp tørking og etter min mening gjorde en slett jobb. Men det blir litt lang historie :) 

Etter lengre stillstand holder jeg nå på med egen tørking og fått RH ned på 50% og min Woods SW45 ser ut til å ha gjort ett bra stykke arbeid fra 80% på 10 dager. Men synes at kanskje at 5 Liter i døgnet er mye? eller er det normalt? hvor langt ned bør man komme med fukt prosenten før jobben med å bygge opp igjen kan gjøres?

Alle luker er tettet så det er ingen tilførsel av ny fuktig luft.
Teipet plastikk på betongen ett par steder og etter over en uke finnes det ikke noe som skal tilsi fukt i betongen der.

Fyrer med ved så temperaturen svinger litt fra 18-19 til 23-24 grader ettersom fyrbøtteren også må ha litt fri.

   #1
 371     Rogaland     0
Hvis betong har vært fuktig over lengre tid og fukten har trengt langt inn kan det ta lang tid å få tørket ut - les måneder. Jeg har selv vært i samme situasjon og har utført profesjonelle målinger med apparat i over 1 år. Fukt i betong går langsom men sikkert ned. Jeg startet med nesten 100% til nå å ha kommet under 70%. I en stor kjeller er det ikke vanskelig å samle inn 5 liter / døgnet med en billig luftavfukter når betong er fuktig.
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Betongen var veldig fuktig men så har det gått over ett år siden nå. Skulle det ikke vært kondens under plastikken hvis den fremdeles var fuktig etter å ha vært tildekt og teipet i over en uke? Finnes ikke spor av fukt på plastikken så betongen er vel tørr?

kjelleren er i underkant av 100kvm.
HSt
   #3
 34 595     Lillestrøm kommune     0
Er det EPS mellom betong og plast så kan det ligge vann der lenge

Var flere år etter en lekkasje vi fant vann under / i EPS laget
  (trådstarter)
   #4
 5     0
Det er 5cm med isopor mellom to betonglag men har ikke funnet noe plast mellom de to lagene så tror vel ikke det er noe. Har vært på tanken å hugge opp gulvet men det har Ikke vært problem med fukt tidligere i kjeller før vannskade og det ble bygd i 77-78 så har egentlig slått det fra meg. Det er god drenering, Står på fjell/steinfylling og tykt lag med pukk/grus under betong ref. min far som bygde det.

Ikke antydning til noe kondens under plastikk etter over en uke så det bør vel tilsi at det er rimelig tørt nå? Og har fyret litt hardere så temperaturen har steget til 25, mulig derfor RH nå har gått ned til 48 men bør kanskje gå under 40 før man begynner restaureringen for fult?

Vannskade kjeller og tørking - IMG_1340.jpeg - stuebordVannskade kjeller og tørking - IMG_1348.PNG - stuebord
Vannskade kjeller og tørking - ED6DD49A-B1EF-4943-9563-93E5BB0130F0_1_102_o.jpeg - stuebord
   #5
 5 554     OSLO     0
hva skal du gjøre i kjelleren? fikse/sette opp vegger og legge gulv?

du kan jo gjøre alt annet først, gulvet er jo stort sett ofte noe av det siste man legger Smile
  (trådstarter)
   #6
 5     0
Stemmer alt fra gulv til tak og vegger. Må være ærlig å si jeg har en liten tanke om at det burde vært plastikk mellom betonglagene så der er jeg litt usikker selv om jeg har mer eller mindre bestemt meg. Man høres forskjellige ting, noen mener det går bra og andre sier det må plastikk til.
HSt
   #7
 34 595     Lillestrøm kommune     0
Goldt drenert beting i kjeller avgir ikke 5L i døgnet kontinuerlig så et eller annet sted må fukt komme fra

   #8
 767     Rogaland     0
Du må la rommet avklimatisere seg selv, ser hull i dekket. Det hjelper jo heller ikke om de er gjennomgående.

bedre med mindre plast bit, som er enklere å teipe 110% tett, du må ha bredere teipekant. testen utføres helst i hjørner eller kanter.
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 5     0
Det er akkurat det med hullene jeg var uenig med de som kom å satte på tørking. Kom og satte opp og omtrent all luft kom opp igjen gjennom hullene da de ikke var tettet og uten å borre små luftehull rundt kantene. Når det ble gjort gikk det noen dager så var det tørt i følge dem og tørkingen sto på i knappe 14 dager.

Takk, Skal prøve mindre plastbit litt rundt i hjørnene.

Vegger er tørre og testet med fuktmåler så der kommer det ikke inn noe. Hvor mange liter skal det komme før man kan si seg fornøyd og det er tørt?