1,441    59    4  

Bygge garasje inntil bod

 80     0
Vi har i lengre tid tenkt på å bygge oss en garasje, som selvfølgelig er så stor som mulig.
Vi vurderte å sette den 1 meter foran boden vi har for dermed å kunne ha størst mulig garasje, men ser at det beste og peneste er å sette den inntil boden vi allerede har satt opp.

Design og slikt er jo også en faktor her, og jeg tror vi har landet på en løsning nå.

Her er bod som bruksareal nå er på 9m2 med rammen på det som bli garasjen.
Rammen her er på 6,6 * 6,6 m2, men det blir nok for stort når vi integrerer den med boden.

Bygge garasje inntil bod - IMG_3018.jpg - godarn 

Vi ser for oss 6,2 * 6,6 m2 på garasjen, som gir 49,9 m2 inkl boden.
Tenker at designet på garasjen blir en klone av boden, bare større.

Vil da egentlig jevne litt ut underlaget med litt grus for å avrette, for deretter å støpe garasje gulvet inn mot boden. Tenker å kutte av deler av kledningen på boden i bunn for å komme til for støpning, og legge plast mellom det som blir bod og garasje. Dette pga at høyden på garasje gulvet blir litt høyere enn boden (er ca 10cm høyde på støp i boden).

Bygge garasje inntil bod - IMG_3019.jpg - godarn

Vi tenker å legge multiblokker oppå støpen på venstre side mot fjellet i ca 2 meters høyde + bak mot boden på venstre side av bildet. Resten blir reisverk i tre.

Tak på garasje blir samme prinsipp og vinkel som boden med sponplater og takshingel tenker vi.

Isolasjon er ikke så viktig her i Bergen tenker jeg, da kulden ikke blir så gale her.

Høres dette ut som en grei plan, eller noe jeg må tenke på her?

   #1
 598     0
Tror det blir bra:) Legg en byggfolie i bunn nå da.

Eneste "negative" er at taksperre dimmensjonene kan bli litt kraftige vil jeg tro.

Stå på
TSt
   #2
 14,509     0
Det blir en kreftig bjelke over evt dobbeltport siden den skal bære alle. Men det er jo høyde her til å lage en fagverksbjelke.

En kan tenke på hvilken høyde en trenger innerst i garasjen. Da kan en holde høyden litt nede i fronten.
Et sted jeg bygget bod valgte vi å ha takfallet andre veien for å redusere høyden på front fasaden. En ser da takflaten litt men med pen tekking så gjør ikke det noe. Men her er det lurt slik det er pga at en må ha den store bjelken over porten.

  (trådstarter)
   #3
 80     0
Vi vurderte egentlig en versjon av Balder garasjen til Monter - https://www.monter.no/tips-og-inspirasjon/garasjer/garasjemodeller-garasjetyper/dobbelgarasje-i-funkisstil-balder/

Men madammen vil ha garasjen inntil boden, og da synes jeg det ble vanskelig å få overgangen til å bli bra mellom taket på garasjen og boden. Vi så også på Balder varianten med helling samme vei som boden, men tenkte da heller at det ble penere med samme design på bod og garasje.
  (trådstarter)
   #4
 80     0
Da har vi begynt å sette ut forskaling sånn som vi vil at det skal være. Bredde 660, lengde 630.

Bygge garasje inntil bod - IMG_3180.jpg - godarn

Skal fylle på med grus i kantene for å vatre opp. Har skaffet meg en Ryobi 360 graders rotasjonslaser som jeg har testet i skumringen allerede. Fungerte fint det.

Innkjørselen vår er fremdeles ikke åpnet igjen, så jeg får ikke hentet grus på noen dager.

Høyden på forskalingen er ca 16cm nå hele veien, og jeg lurte på om jeg skulle fylle og jevne ut med grus en del, eller om jeg også skulle kjørt et lag med isolasjon? Hva tenker folket om det? Har vel lest at betong tykkelsen på en garasje bør være ca 15cm?

Så var det dette med plast da. Hvilke type anbefales for dette? De jeg finner av dampsperrer står at de bare er beregnet på vegg og tak...
  (trådstarter)
   #5
 80     0
Har en nabo som har bygget seg en Balder garasje fra Monter. Ser at dragerne han har sikkert kan fungere hos oss og.
De var laget spesielt for den garasjen sa han, men det må jo være mulig å bestille noe tilsvarende tenker jeg.
Bredden hos han er 600. Vår blir 660.

Bygge garasje inntil bod - IMG_3182.jpg - godarn

Bygge garasje inntil bod - IMG_3184.jpg - godarn
TSt
   #6
 14,509     0
Ser ut som om det er Kerto bjelker. Har en begrenset høyde så er dette en løsning. Hvis en kan bygge litt høyere kan en benytte gitter bjelker, høye I bjelker eller liknende. Når jeg bygde var det de det eneste som kunne bære når jeg bare hadde 30cm høyde tilgjenelig. (Terasse oppå som skulle fortsette i samme nivå som eksisterende)
   #7
 598     0
Bæring over garasjeporten pleier ikke være noe problem på pulttak da man i realiten forsterker stivheten på taksperren når man bygger veggen over porten mot første sperren, også mange tiltak man kan gjøre for å gi den ekstra stivhet uten større kostnad. 6m strekk med snø last på rundt 15 grader må du vel opp på noe 300 bjelker av no slag. Grunnen til at jeg tok det frem som negativ er jo at det koster litt ekstra Tongue

Legger til at 10cm betongsåle holder mer enn nok til garasjer. 

  (trådstarter)
   #9
 80     0
Har fått spørsmål angående fall i garasjen i et annet innlegg jeg hadde. Min tanke var å lage et lite fall med inngangspartiet og la det være med det. Ser at det er delte syn på disse tingene, men jeg mener det vil være det beste og letteste for meg.

Innspill?
HSt
   #10
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Fall på ca 1cm/m. Hvordan du lager fallet avhenger av hvordan du lager veggene. Bunnsvillen bør uansett ikke ligge helt nedpå garasjegulv men skal en rette av 6cm så er det litt jobb

Vi lagde bankett rundt og satte veggene på denne i vater og støpte gulvet med fall inni.

Med tynn såle helt ut må du evt ha fall på den og vurdere oppretting av vegg før treverk eller så må hver stender kappes på mål.,