661    8    3  

Dimensjoner bærebjelker trehytte

 6     0
Planlegger en liten trehytte mellom tre store furu trær, og lurer på hva slags dimensjoner bærebjelker mellom trær, og skruer som fester disse burde ligge på.Dimensjoner bærebjelker trehytte - platformitre.jpg - Myslen
Selve hytten blir kvadratisk og vil ligge parallelt med bjelke nummer 1, dog noe utenfor bjelken. 

Vekten på konstruksjon ligger på 1500 kg eksl innbo og snø. Foreløpig vurdering er på 48*198 og 20 cm franske tre skruer.

Hva vil være flaskehalsen her? Må jeg dimensjonere opp bærebjelker? Limtre nødvendig? Bør jeg vurdere to franske tre skruer i høyden ved hvert festepunkt? 

Vi bil bruke for det meste materialer som vi allerede har liggende, og har et ganske tight budsjett. Ref. limtre blir for dyrt. 

  (trådstarter)
   #2
 6     0
Hei,

Det gikk veldig bra. Fulgte tegningen i første post, og brukte 48x198 på de to nederste bjelkene festet med 2x 24cm franske treskruer i hvert festepunkt.

Tipper hytta er på ca 2 tonn total vekt, og den står der enda.

   #3
 70     0
Ønsker meg fortsatt bilde, om det er mulig Smile

Ungene forventer at vi kommer igang med vår trehytte i løpet av våren, og er på utkikk etter både inspirasjon og tips.
   #4
 1 869     Akershus     0
Hei,

Det gikk veldig bra. Fulgte tegningen i første post, og brukte 48x198 på de to nederste bjelkene festet med 2x 24cm franske treskruer i hvert festepunkt.

Tipper hytta er på ca 2 tonn total vekt, og den står der enda.


ser på treehouse masters så jeg blir helt klam! Har lyst til bygge noe tilsvarende! Men en ting ser jeg du ikke tok hensyn til som jeg tror jeg kanskje villa ha gjort: Individuell bevegelse blant trærne. Eller er ikke det noe problem? Ser for meg at dersom trærne er festet sammen, dersom de ikke beveger seg helt likt, kan dette røskes i filler. Selvfølgelig et større problem jo høyere opp en kommer...

Eller er det ikke et problem?

.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 6     2
Thag, du har helt rett. Ikke synkrone bevegelser mellom trær man bruker vil kunne gi store problemer. Jeg løste dette (håper jeg) ved å holde meg relativt lavt, dvs ca 1,5m. For min del er det ikke noe bil deal å komme veldig høyt. Skal også sies at jeg har brukt tre relativt tykke og lave furutrær, og de har veldig lite bevegelse lenger ned på stammen. Jeg vet det finnes egne trehus bolter som gir mer mulighet for bevegelser, men disse er relativt dyre.

finfyr, Håper dette kan inspirere litt, i hvertfall vise at det funket for min del. Kombinasjonen av å bygge oppe i trær med nesten bare resirkulerte materialer lærte meg at alt ikke nødvendigvis behøver å være helt rett for å bli bra. Et annet tips er å forvente at det tar en del mer tid å bygge i høyden.


Dimensjoner bærebjelker trehytte - 77D70A85-AA33-44F3-9B69-4962997DD4AF.jpeg - Myslen
Dimensjoner bærebjelker trehytte - F1B42EE5-7D48-47CA-ADAA-5D9DC9A5773A.jpeg - Myslen
  (trådstarter)
   #7
 6     1
Tusen takk cheffen! Smile

Fant et par bilder til, disse viser også litt mer av valg rundt konstruksjon. Det ble relativt likt som skissen i første post.

Dimensjoner bærebjelker trehytte - IMG_20170818_191941_1.jpg - Myslen