166 675    159    4  

Einar_S: Min garasje blogg.

 4 113     Akershus (Follo)     0
Jeg har endelig fått ryddet litt opp på websiden så ikke ting spretter opp i hytt og gevær.

Siste oppdatering.

Jeg tar gjerne mot innspill i denne tråden. Både på webpresentasjonen, men ikke minst tips angående byggingen. Det er første gang jeg kjører et såpass stort byggeprosjekt. Og så godt som alt blir gjørdetsjæl.
Signatur

   #1
 308     0
Denne blir interessant å følge med på. Skal igang med ny garasje selv. Skal en Alfa i min også, men dessverre ingen klassiker som du har.
  (trådstarter)
   #2
 4 113     Akershus (Follo)     0
Nå må det først renskes opp etter vinterens herjinger, så blir neste punkt å støpe platen. Jeg har satt opp en huskeliste/budsjett. Budsjettpriser er delvis hentet på nett. For det meste Byggmax. Ikke at jeg kommer til å kjøpe alt fra dem, men det er det stedet der jeg kan finne priser uten å ringe/maile osv. Jeg blir nok å kjøpe på den lokale byggsjappa så lenge prisene ikke er helt av skaftet.

Jeg legger det ut her og håper noen dytter til meg om jeg har glemt noe viktig selv om det ikke dreier seg om store summer, de tror jeg jeg har fått med. Men det er dumt om jeg plutselig står der på en helgedag og finner ut at jeg har glemt noe viktig. Galvanisert ståltråd, spiker, skruer, materialer til forskaling og annet småtteri har jeg "på lager". Hvis prisene er urealistiske, så si fra. Selv om jeg har den instillingen at her har jeg tråkket uti og må vasse til mål, så kan det jo være greitt at andre ikke bare adopterer mitt busjett om det er helt galt.

Einar_S: Min garasje blogg. - BudsjettPlate.jpg - Einar_S
Signatur
   #3
 822     Ullensaker     0
Hei.  Skal du ha 2 lag armeringsnett ville jeg vurdert å kjøpe armeringsunderlag av plastlister som passer til en betongtykkelse på 15cm,feks 50mm-nett-30mm-nett,som gir en overdekning i bunn/topp på ca 50mm. Plastlistene er enklere og raskere å legge ut..
Har du fått tegning på armeringen? Vurder å krympe den konstruktive armeringen i veggene som får jordtrykk til cc 300mm. Husk langanker i bunn der veggene kommer,gjerne en litt grovere dimensjon der hvor muren blir høyest.
  (trådstarter)
   #4
 4 113     Akershus (Follo)     0
Ok da går jeg ned til cc300 på L-jernene. Er 12mm kamjern en bra dimensjon?
Er det noen minste bøyeradie for kaldbøying av kamjern?
Holder det med 1m inn i plate og opp i vegg?
Jeg regner med å binde kamjern til disse som går nær topp vegg når jeg kommer til veggen, men tenker at det er greit å komme til over disse fra utsiden for å trekke vibrobrygge o.l.

Plastlister, da antar jeg vi snakker om f.eks. IsoTrack som på Side 19 her: http://www.peri.no/files/pdf2/Peri_katalog_ferdig1.pdf
Da blir det 50+8+30+8=96mm Med 150mm tykkelse på platen altså 150-96=54mm overdekking. Er det riktig å legge til 2*8mm for tykkelsen på jernet i mattene?

Jeg har omsider funnet ut hvor jeg kan leie vibrobrygge: http://www.uco.no/Produkter/Betongutstyr/Vibrobrygger/Mal---vibratorbrygger/Vibrobrygge--32--62-m2/ Jeg fant ikke slikt hos Bautas.
Jeg tenker meg 10*50mm flattjern som lirer denne bryggen kan trekkes på. Kan disse legges ut på nettet med "nabber" påsveist nettet for å holde dem på høykant?
Eventuellt finjustering av høyden med Knutsenkiler: http://fresh.no/default.pl?vindu=hoved&subvindu=visenvare&subkat=18&subvarenr=81

Øhh. Tegning på armeringen. Nei jeg må nok spørre her og håpe jeg får svar nok til å klare meg uten. Men jeg tar heller i for mye enn for lite. Det kan lett havne en Pullmax på gulvet, og det er et tungt svin som vibrerer ganske heftig!  :o

Langanker: Der ser jeg for meg 2*12mm kamjern rundt kanten av platen og samme i topp av vegg. Dessuten 2 nett også i vegg. Det er 11m vegg i bakkant med ca2m bakfyll. Jeg vurderer løs Leca med tanke på lavere marktrykk.

Det blir mye spørsmål ja. Men forhåpentligvis kan dette komme til nytte også for andre. Derfor har jeg lagt inn URL til diverse leverandører, ikke at de er de eneste men så har man ialfall en idé om hvor slikt finnes.

Signatur
   #5
 822     Ullensaker     0
1 m inn i platen er bra,og du trenger minimum 5*diameter på kamstålet som skjøtelengde opp i vegg.
Isotrack-riktig!

Med avtrekksvinge mener jeg ikke vibrobrygge men en glassfibervinge med skaft-ca 3m bredde,som kan brukes for å rette av mindre ujevnheter umiddelbart etter utlegging av betong.

Legg gjerne doble 12mm som langanker i kanten av gulv(toppen), der hvor murveggene blir høyest.

Det kan være greit å kjøpe noen armeringstoler for vegg til montering av armeringen.
  (trådstarter)
   #6
 4 113     Akershus (Follo)     0
Da begynner forskaling for gulvplaten å komme på plass og jeg må få inn XPS og armering.

Jeg trenger å bestille armering og lurer på om K257 nett er bra?

Det blir som nevnt dobbelt med nett i gulv.
I vegg tenker jeg meg det samme ettersom det blir en lang vegg uten innvendig støtte (skillevegg).

Jeg forstår det slik at langanker støpes ned ca 5cm under gulvplaten under vegg?
Pluss samme øverst i vegg når den så skal støpes?
Signatur
   #7
 822     Ullensaker     0
I gulvet er K 189 tilstrekkelig,bare legg inn et par 12mm som langanker under vegger og ved punktbelastn.(løftebukk o.l). Ca 5cm under topp plate er korrekt. I vegger ville jeg vurdert å gå opp til K335(8mm) nett,men det er sikkert greit med K257.

  (trådstarter)
   #8
 4 113     Akershus (Follo)     0
Da går jeg opp til K335 i vegg.

Fikk tilbud på XPS nå: 210m2 til Kr. 65,89 Kr./m3 +MVA.
Dette er hos den lokale Byggmakker Ski Bygg og jeg har konto der (som privatperson).

Jeg kjøpte også totomfire der på Lørdag ettersom jeg bare skulle ha rundt 50m og ikke gadd kjøre inn til Byggmax. Surprise! Ski Bygg er under en krone dyrere enn Byggmax! Når det gjaldt denne så var prisen den samme med som uten konto.

Med en bil som super >1,5l/mil med henger bak blir det helt klart billigst med den lokale byggsjappa. XPS'en er billigere enn Byggmax selv om jeg ser bort fra frakten! Jeg tror jeg glemmer hele Byggmax jeg, den lokale justerer jo ned prisene på de varene Byggmax selger. Dimensjonen under totomfire var nemlig høyere.  ;)

Forøvrig sprekker budsjettet som ble lagt inn ovenfor. Hørt den før?  ;D
Nåja ikke så mye ennå. Kommer med oppdatering etterhvert.

Signatur
  (trådstarter)
   #9
 4 113     Akershus (Follo)     0
Da har jeg blitt lovet XPS og armering i morgen 22/5. Det kan bli en hektisk dag.

Det blir spennende å se om jeg klarer å legge armeringen alene. 2x5m matter á 54Kg. er neppe særlig letthåndterlige. Men jeg får trene med å legge XPS først.  :D

Etter litt frem&tilbake ble det 80mm Jackofoam300. Det var liten prisforskjell og brukslasten er ganske mye høyere enn 200. Og kun K335 armering. Jeg så for meg at om jeg får levert en mix og den jeg skal ha først ligger under 15 andre nett av feil type så har jeg et logistikkproblem. Det går vel ikke an å bruke for kraftig nett vil jeg tro.

Så glemte jeg selvfølgelig avstandskanaler. Men om de ikke kan slenge det på lasset får jeg stikke innom et sted og kjøpe plaststoler isteden. Bøyeapparat for armering har jeg fått lånt meg, men det er av den manuelle typen så jeg må finne noe solid å bolte det fast i.

Så da blir det forhåpentligvis ikke så lenge til jeg kan vise til litt fremgang som syns her.
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 4 113     Akershus (Follo)     0
Da er XPS lagt. Armering ligger klar for legging av underste lag i morgen. 85 kamjern 12mm er bøyd til. God trim!

Jeg har et problem med stempling av forskaling på fremsiden. Det er stein, pukk og grus foran og ingenting å slå ned støtter i. Nærmeste faste punkt er huset som er 13m unna. Så jeg har lagt etpar paller foran og lesset stein på dem. Jeg har tenkt å bære på så mye stein jeg får plass til. Det bør holde mot gulvstøpen på 15cm. Eller hva sier dere?

Åpningen i fremkant skal lukkes med en forskalingslem når armeringen er båret inn.

Bilder i bedre oppløsning finnes på: http://www.sjaavik.no/prosjekter/prosjekter.htm#Bunn

Jeg legger 0,2mm fuktsperre over XPS og opp over sidene på forskalingen før armeringen legges. Hvordan tetter jeg den mot oppstikkene?

Einar_S: Min garasje blogg. - P1010303_th.jpg - Einar_S
Signatur