3 037    32    2  

Garasje (ombyging av hus fra 1942)

 861     Sokna, Ringerike     1
Da har endelig tiden kommet for å starte garasjeprosjektet.
Garasjen blir rett under 70m2 for å kunne være ansvarlig søker selv, og vil inneholde dobbel garasje, vedskjul og bod.
Da garasjen blir liggende nærmere huset enn 8m, må garasjen utføres i henhold til REI60 brannkrav.
Det betyr 6" vegger isolert med rockwool.

Vi skal bruke a-takstoler for å få noe oppbevaringsplass på loft. UK hanebjelken blir lagt på 189cm, så arealet ikke blir medregnet.

Regner med at garasjen blir det siste store prosjektet vårt.

Vil berømme Ringerike kommune for rask behandlingstid av søknaden. Fra de mottok alle papirer, tok det ca 4 timer før jeg mottok godkjennelsen. (Søknad levert inn på nett via byggsøk.)


Signatur

HSt
   #1
 26 350     Lillestrøm kommune     0
Er det ikke noe gips e.l. i en slik spesifikasjon ? Har du problemer med porten ? Har inntrykk av at det er dette de med brannkrav sliter med.

Ellers trodde jeg at garasje tilhørende egen bolig ikke kom under dette kravet, men jeg kan ta feil.
  (trådstarter)
   #2
 861     Sokna, Ringerike     0
Hei.
Jeg og var bekymret for at det med brannkrav ville bli komplisert. Men Rockwool har detaljblad for dette. Se etter bærende yttervegg i tre, samt himling.Eneste forskjellen er at vegger må utføres i 6" og vegger og garasjehimling må isoleres med 15 sc Rockwool A-plate(Ikke Glava). Vegger skal og ha plast og gips eller trefiberplate på innsiden. Utsiden skal utføres med luftet kledning og asfaltplateer. Så det er ikke noe hokus Pokus. Når det gjelder port, er det ikke noe krav. (Det ville jo gjort det veldig vanskelig å bygge en cartport. Det er jo ikke noe krav til at en port skal være lukket til enhver tid heller.

Men porter og dører blir stål fra Hørman. Men dette er ikke noe krav.

Fikk en branningeniør på jobben til å kikke på dette for sikkerhetsskyld.

Garasje over 50m2, som ligger nærmere egen eller andres bolig enn 8m, får dette kravet.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 861     Sokna, Ringerike     0
Er det noen som har erfaring med garasjeelementene til Jackon?https://www.jackon.no/assets/FileUploads/Jackon-Garasjeelement-brosjyre-11-2015.pdf.

Vurderer å prøve disse på garasjen.
Signatur
   #4
 485     0
Vært på kurs for dette, se om jeg faktisk husker noe.

Den delen som er innenfor bestemt avstand (som kommunene gjerne bestemmer) i ditt tilfelle 8m skal ha brannmotstand i ditt tilfelle REI60. Som oftest er det da snakk om brannsmitte, ikke konstruksjon. Endel normale overflater på et bygg har disse kravene fra før, feks takstein, endel typer ytterkledninger faktisk (sjekket litt opp mot prosjekt jeg priset for en stund tilbake) og selvfølgelig gips av ulike sorter.

Om noen sitter med dette ferskere i minne enn meg så arrester meg, men tror det er snakk om bygningskroppene skal tilsammen har en verdi på REI60. Har du GU gips på veggen på ditt hus, trenger du kun REI30 på den delen av garasjen som er innenfor 8m.

Hva er prisforskjellen mellom "brann" port og vanlig garasje port om det er noen?

Jackon er ganske fint produkt. Om du ikke bor for langt unna Fredrikstad så kan du dra innom fabrikken deres hvor de har stor ustilling med det meste av produktene og gir deg den hjelpen du måtte ønske. Skal bruke produktene dems hjemme hos meg selv snart, og de jeg har å gjøre med med på grunnarbeidsfronten er storfornøyd med dem.
Signatur
HSt
   #5
 26 350     Lillestrøm kommune     0
Jeg husker bare problemstillingen at de ikke klarte brannkrav for garasjeport, men det kan ga vært garasje over 70m2. De så på strålingsvinkler ut fra port og plasserte garasjen så huset lå i sikker sektor (hvis jeg husker rett)
  (trådstarter)
   #6
 861     Sokna, Ringerike     0
Lurer på om det var et tema at selve garasje delen ikke var over 50 m2. Branningeniøren på jobb sa det ikke var spesielle krav til porten. Kommunen sa heller ikke noe spesielt om den, eller dørenee og vinduene. Men portene blir uansett isolerte stålporter, og dørene ståldører.

Signatur
HSt
   #7
 26 350     Lillestrøm kommune     0
Nå høres det ikke ut som noe poeng for TS men det hjelper lite med ståldører hvis de ikke har brannklasse (for de som trenger brann isolering også på dør)

   #8
 485     0
Mest sansynelig vet ikke saksbehandlere i kommunen selv hva det kravet innebærer. Det dukker nok som regel bare opp ved evt brann.

Fant denne, virker lettleselig Tongue
https://dibk.no/globalassets/byggesaksdagene/2014/01c-garasje.pdf

Ser ut som Vestby er flink på veiledere
http://www.vestby.kommune.no/getfile.php/1283480.1066.rywpwuvcra/80-2000+veileder+brann.pdf


Signatur
Ebe
   #9
 4 383     Vestlandet     0
De færreste saksbehandlere kjenner til alle tekniske kravene ja, om noen i det hele tatt.

Men siden vi har ansvarsrettsystemet, så er tekniske krav heller ikke kommunens ansvar. Smile

Signatur
  (trådstarter)
   #10
 861     Sokna, Ringerike     0
Garasje (ombyging av hus fra 1942) - 20170820_132127.jpg - TerjemGarasje (ombyging av hus fra 1942) - 20170818_064438.jpg - TerjemDa er garasjetomta ferdig gravd, pukket opp og avrettet. Forskaling er  ferdig laget og prøvelagt. Det neste er å legge isolasjon og armering og sette sammen forskaling.Garasje (ombyging av hus fra 1942) - 20170817_065624.jpg - Terjem
Signatur