219    5    0  

Isolering av utebod

 2     0
Hei, 

Jeg har veldig lite grei på dette, så håper dere kan hjelpe meg litt. Har en liten utebod som jeg tenkte skulle isolere og bruke som et ekstra rom (så skal legges inn stikkontakt til strøm) . 

Spørsmål #1. Hva er beste måten å isolere veggene på? Plastikk også ta glava og deretter plastikk igjen og sponplater utpå? (skal selvfølgelig ta ned hyllene som vises på bilde).
Skal nevnes at taket er åpent ut på den ene siden.

Spørsmål #2.
Boden er bygget rett oppå en veranda. Kan jeg bare legge et par planker på gulvet (verandaen) for å bygge opp og legge sponplater oppå der igjen for å få gulv?

Alle tips mottas med takk, både når det kommer til materialer men også utførelse/verktøy som skal benyttes.


Legger ved et par bilder som kanskje gjør det enklere å forstå. Isolering av utebod - IMG_20190905_163249.jpg - Kennyboy

Isolering av utebod - IMG_20190905_163404.jpg - Kennyboy

Isolering av utebod - IMG_20190905_163411.jpg - Kennyboy

Isolering av utebod - IMG_20190905_163358.jpg - Kennyboy

HSt
   #1
 23 780     Lillestrøm kommune     0
Du må ikke ha plastikk, hvis den ikke oppvarmes heller ikke på innsiden. Du skulle hatt luftet kledning med vindsperre innenfor
   #2
 248     Telemark     0
Hvilken type ekstra rom? Opp varmet lagrings plass eller oppholdsrom?

Som Hst påpeker burde først kledning vært luftet og vindtett på. Plastikk mellom kledning og isolasjon er stort sett alltid feil. Og plastikk på begge sider av isolasjon er også fy. Plastikk innvendig avhenger også av bruk av rommet og om det skal være oppvarmet vanligvis.

Svaret kommer jo litt Ann på bruk og hvor mye du tenker å legge i dette.

*Kledning burde luftes i det minste noe difusjons åpen duk til vindtett, enkel løsning droppe lufting men du minsker leve tiden til kledning. Dropper du vindtett vil isolasjonen fungere dårligere.

*Plast på vegger om du skal vanligvis ha det oppvarmet.

*Tak må luftes mellom tak og isolasjon. Plast gjelder samme som vegg.

*Gulv bør legges på vindtett lektes opp med så mye du kan stjele av tak høyde. Sponplater oppå som du selv nevner. Skal du gjøre litt utav det burde terrasse bord vært rive inne i bod. Lagt stubbeloft plater og isolert bjelkelaget.

Verktøy kommer jo også Ann på hvor mye du vil legge i det. Du kommer i mål med håndsag, hammer, målestokk/bånd, kniv og vater.

Skal du bare pusse opp denne så vil ikke jeg anbefale å legge for mye penger i verktøy om du ikke får bruk for dette ved senere anledninger.
  (trådstarter)
   #3
 2     0
Takk for svar så langt.

Planen er å bruke dette til oppholdsrom, tenker å bruke det til datarom (en plass jeg er veldig mye), så skal ikke være kaldt der 😜

Prismessig vil jeg gjøre det billigst mulig, men vet ikke hva som er enklest å bruke av material i forhold til mitt behov. Trenger egentlig ikke se så fint ut.. Kanskje på sikt at jeg kommer til å male der eller legge tapet eller noe men det er nok langt frem i tid.

Forstår hvertfall at jeg ikke gidder å kjøpe mye verktøy da dette blir sånn engangs prosjekt 😉
HSt
   #4
 23 780     Lillestrøm kommune     0
Da kan du bruke dampsperre på innside men det kan være problematisk uten lufting av panel
TSt
   #5
 6 570     0
Taket er jo heller ikke isolert og trolig heller ikke luftet. Dette er imidlertid noe lettere å gjøre noe med enn med kledningen spesielt siden det ikke er noe takutspring på endeveggen. Her kan en sette opp plater å lage en spalte opp mot taket og få laget luftespalte på hver siden før en legger inn isolasjon i taket. Når jeg ser over mere også så ser det jo ut til at vegger er satt oppå terassegulvet så dette må en også se på. Når alt er åpent kan en gjøre det slik men når en begynner å isolere kan fukt komme inn oppå terassebordene og inn i ting som ikke tørker opp. Hvordan er isolasjon her ? Vi ser ikke hva som er under.