259    5    0  

Noen løsningsorienterte og kreative sjeler som kan gi meg et tips til garasje?

 5     0
Hei,

Har nylig kjøpt et hus hvor det trolig var påtenkt en garasje engang i tiden. 

Som bildene viser så står det forskalingsblokker med armering igjen. Noen gode og kreative forslag til hvordan jeg kan fullføre en garasje her? 

Tenkte først å rive blokkene for å begynne fra begynnelsen av, men det blir jo en del arbeid, og mer kostnad da det ser ut som at det står fjell under muren som står her i dag. Ett annet alternativ hvis det lar seg gjøre er jo å bruke den muren som en arbeidsbenk inni garasjen, og bygge garasjen rundt denne. Vil det la seg gjøre å fortsette med forskalingsblokker her?

Det ligger trekkerør under asfalten til det elektriske, vann blir ikke nødvendig.

Bygningen på bildet er garasjen til naboen.

Håper på noen kreative og fornuftige forslag:-)
Noen løsningsorienterte og kreative sjeler som kan gi meg et tips til garasje? - 20190102_143909.jpg - Spikeren Bergen
Noen løsningsorienterte og kreative sjeler som kan gi meg et tips til garasje? - 20190102_143841.jpg - Spikeren Bergen
Noen løsningsorienterte og kreative sjeler som kan gi meg et tips til garasje? - 20190102_143854.jpg - Spikeren Bergen
Noen løsningsorienterte og kreative sjeler som kan gi meg et tips til garasje? - 20190102_143835.jpg - Spikeren Bergen

TSt
   #1
 4 817     0
På sideveggen som er mot her så ser det jo ut som om det har vært noe mere. Er det Leca Iso blokker hele veien ? Eller er det forskalingsblokker ? Går ut i fra at det skal være dobbeltport bak bilen. Må jo sjekke om noe er skadet her og at det ser OK ut. (Få spylt av mose etc). Må også sjekkes om noe er så forvitret at noe må tas bort. Litt originalt med denne lave brede kanten. Men må den være for å holde ting så får de være en permanent hylle. Hva du vil bygge med er jo opp til deg men ville forhøyet murene litt iallefall og benyttet mur i hele innerveggen pga brannsikring. Usikkker hvorfor vangen på bildet er helt inntil veggen på det som er naboens. .
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Den lave muren vil jeg da bygge opp litt slik at jeg får en benk i passelig arbeidshøyde.

Den delen som går helt inntil naboen sin mur vil jeg tro kun står der for å hindre innsyn bak "garasjen" Dobbeltporten blir bak bilen ja:-) Hvordan er det å bygge med slike forskalingsblokker i full høyde? Er det noen spesielle hensyn som må taes ved valg av tak eventuelt? Takker for all hjelp:-)
TSt
   #3
 4 817     0
Er det drenering etc på yttersiden av muren i dag ? Bygger du solid nok kan du kanskje få noen kr fra nabo ved å tilby flat plass mellom eksisterende garasje og den nye ? Fylle opp med løs leca f.eks. (vil ikke ha treplatting pga fare for brann spredning) Nabo kan nå arealet via åpning i gjerdet.
  (trådstarter)
   #4
 5     0
Takker for god hjelp:-)

Håper det lar seg gjøre å skjære spor i asfalten der hvor ringmuren skal gå for å så bygge de 2 andre veggen i tre. Bakveggen som går mot den andre garasjen lar seg sikkert fullføre med tilsvarende blokker som står der i dag, står jo noe armering klart ogsåSmile Er det vanlig å kombinere en murvegg med vegger av tre?

Tenkte du på dreneringen mot den andre garasjen eller til høyre for bilen?
TSt
   #5
 4 817     0
Mot garasjen. Lute jo på om denne "benken" ble laget fordi fjellet stikker opp inne i den ? Vanskelig å holde vann ute når det renner på fjell på oversiden. Ref mange kjelller tråder her med fjell som stikker inn i råkjellere.