14 606    38    11  

Renovering av gammel låve

 117     Trondheim     0
Hei.

Det er vel på tide både ta ett første store prosjekt her og komme i gang med vår gamle låve. kort fortalt har vi en gammel låve bygd på 2 ganger og første del er fra tidlig 1900-tall med tømmerkasse.
Litt dårlig samvittighet da vi har pusset opp bad,vaskerom, 3 soverom, bytta terrasse etc. og ikke  lagt ut noe her.
Så nå vil jeg dele dette omfattende og spennende prosjektet med dere.
Vi visste at vi ikke ville gå på dette før tidligst 2 år etter overtagelse av småbruket vi bor på.
Jeg er 4 generasjon på far sin side som bor her og forvalter dette med familie. Vi var på tanken å rive hele låven eller deler, men vi fant ut at det ville bli veldig kostbart å bygge opp igjen eller tilsvarende, eller noe annet framtidsrettet. Så vi vil gå på å renovere med å hente inn faglig hjelp til noe i kombinasjon mye egeninnsats. Har vi rivet hele sulamitten kunna vi ikke lengre sagt at vi har et småbruk heller.

Vi har fått et tilbud fra et firma som vil ta deler av jobben med å jekke opp til kurrant høyde, grave, støype etc ny såle et godt stykke ca 30m bytte kledning på samme bit. De har minigraver,jekker,stillas etc. Dette er nok en omfattende jobb og lyder på 160,- eks moms

Dette må gjøres innen rimelig tid, å jekke opp deler av låven da noe står på påler som har seget mye i de siste årene og grave under 70-90cm ned, legge pukk,isopor, støype etc for å avlaste pålene samtidig som den gamle delen av låven får en betongsåle å hvile på ca. 30m dette innebærer. Det vil bli en del masse men har traktor og henger så dette er ikke noe problem å få transportert bort. det blir også byttet ut en del kledning i forbindelse med justering av fundament/oppbygging. Alt det gamle brenner vi opp på vår godt brukte bålplass.
Vi holder nå å sjekker ut priser for kledning grunnet kontra ugrunnet som vi kan å tak i til halv pris. Da må vi grunne eller male ganske raskt etter at det nye panelet er oppe. Vi skal i forbindelse med dette prosjektet rive en garasje som er bygd på ene siden av gamle del av låven samt kaste ut 30år gammelt høy å brenne det opp når utvendig panel blir fjernet. 
Vinduer, dører etc skal vi prøve å bevare eller bygge om. Mulig noen blir kledd igjen da de ikke har noen funksjon.

En del av dere lurer vel på hva vi vil gjøre med denne låven, ja den er i første omgang veldig grei til å ha som lagring etc men på sikt kunne vi leid ut lagerplass eller rustet opp fjøs og fått inn noe dyr igjen?
Uansett må fundament og tilstand utvending utbedres og dette skjer jo ikke av seg selv. Gratis er det heller ikke. Skal prøve å få tatt bilder på søndag, (idag) for å gi dere en pekepinn på prosjektet vårt.

Stay tuned.

-Andreas 




   #1
 682     0
Bilder bilder bilder. Blir intressant å se oppjekkingen av grunnmur og grunnarbeidet. Kjør på.
  (trådstarter)
   #2
 117     Trondheim     0
Hei. Bilder kommer i løpet av morgendagen. Har vært så veldig mye nå, driver å avslutter ett soverom før dette prosjektet tar av 🙂
  (trådstarter)
   #4
 117     Trondheim     0
Uheldig med bildene fra mobil, siden nettet forsvant men fikk inn noen flere kommer når jeg kan bruke laptopen igjen
  (trådstarter)
   #5
 117     Trondheim     0
Renovering av gammel låve -  - allarsenRenovering av gammel låve -  - allarsenRenovering av gammel låve - IMG_0458.JPG - allarsenRenovering av gammel låve - IMG_0457.JPG - allarsenRenovering av gammel låve - IMG_0455.JPG - allarsenRenovering av gammel låve - IMG_0454.JPG - allarsenRenovering av gammel låve - IMG_0451.JPG - allarsenRenovering av gammel låve - IMG_0453.JPG - allarsenRenovering av gammel låve - IMG_0452.JPG - allarsenNå er jeg i gang igjen. Vi har begynt å rivet en påbygd garasje vi aldri bruker og som begynner å falle fra hverandre. Idag har vi lempet ut gammelt høy og brent det opp. Det var mye mere enn først antatt så det må bli en runde imorgen også for å bli ferdig. Firmaet som skal hjelpe meg kommer mandag og da skal vi også hente kledningen som er ferdig sagd og kappet. Legger ved noen bilder av låven etc:

   #7
 3 263     Asker     2
Hadde dette vært noe andre enn en bonde, hadde jeg sagt dette var galskap. Men har nok bønder som venner til å vite at det ofte er folk som står på. Lykke til i prosjektet. Blir gøy å følge. Som orjtan1 sier, du har en del jobb fremfor deg.
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 117     Trondheim     3
Hei. Har ikke glemt denne tråden. Vært mye å gjøre fra start til nå med noe tilbakefall/stillstans. Har tatt bilder som jegknoter med å legge ut men skulle tatt mye mere. Trøbbel med at snekkere ikke dukket opp på slutten kunna ta ei uke borte og komme og jobbe til meg av og på ei uke. Sjef i firma som er snekker med fagbrev hvertfall, falt fra stige/stillas og knakk arm. Mere stillstans. Traktor som måtte reparer = stillstans når masse og pukk skulle flyttes, kommer tilbake med tekst og bilder, prosjektet ble 1 1/2mnd på overtid men nå er det 99% ferdig av det anbudet jeg først fikk.
  (trådstarter)
   #9
 117     Trondheim     0
Renovering av gammel låve -  - allarsenHei. Har fortsatt ikke glemt denne tråden. Problemet er at jeg har mye bilder på mobil så fikk ikke de ut her bla. Prøver med noen nå:

Renovering av gammel låve -  - allarsen