#21
 545     Øvre Romerike     0
Takker for info  Smile Her jeg skal bygge er det bare leire, så her må det enten isoleres eller plasseres dypt. Har ikke helt bestemt meg for hva - kanskje begge deler  ;D

Tenker å bygge i 12m dybde, og da er høydeforskjellen på bakkenivå 2m, så muren blir fort 2,7m høy totalt. Finnes så vidt jeg husker forskalingskassetter i den høyden.

   #22
 10,486     Akershus     0
Har du vurdert å bygge med forskalingsblokker, og fylle dem når de er ferdig stablet? Jeg kan ikke skjønne annet enn at det blir mye enklere. Som foreslått, så ville jeg også sett på muligheten for å lage kjeller/bod under deler av garasjen. Det trenger jo ikke bli så komplisert, hvis du f.eks. lager boder med begrenset bredde, og tilgang fra bakkeplan på baksiden.
Signatur
   #24
 10,486     Akershus     0
240,- pr. kvm hos byggmax. Makshøyde vet jeg ikke, men det blir solid som lite annet når du fyller dem med betong.
Signatur
   #25
 413     kløfta     0
hmmm, skal ha 20m og 2,50 høyde... må nok opp med forskalingkassetter og armering da.
   #26
 10,486     Akershus     0
12.000 da, byggmax-pris.

Jeg handlet fra ei lokal sjappe for kr. 15,- pr. blokk.
Signatur
  (trådstarter)
   #27
 1,323     Østlandet     0
Prismessig blir det ikke store forskjellen da antagelig. Men at det er så mye enklere å stable opp forskalingsblokker kontra forskalingskassetter vet jeg ikke helt.
Graving/grunnarbeidet er enklere med forskalingskassetter, man behøver ikke å lage "trappingen" fra høy til lav mur så nøyaktig og man retter av / vatrer opp toppen på muren til slutt, så om grøfta er litt skeiv så gjør det ingenting.

Du får forskalingskassetter på 270cm ja, jeg brukte det når jeg støpte kjeller til tilbygget på huset.

Men enig med Frodes at du burde prøve å utnytte noe av plassen med å evnt lage kjeller under deler av garasjen så lenge du har muligheten.

Jeg vurderte å bygge dobbel garasje med full kjeller under men høydeforskjellen var for liten til å få en god høyde på kjelleren og jeg hadde antagelig endt opp med at gulvet i kjelleren lå lavere enn veien. Derfor ble det trippel garasje med stort loft i stedet. Men det er allerede planlagt bygging av bod/uthus til neste år for å få plass til hageredskap etc.

  (trådstarter)
   #28
 1,323     Østlandet     0
Videre i garasjeprosjektet var det takstolene sin tur til å bli heist på plass. Satser selvfølgelig på "gjør det selv" hele veien, så først sveiste jeg sammen et løfteåk til å feste i graveren. Når vi hadde fått på plass takstolene til forbi arket så ble samme løfteåk benyttet som løftehjelp til drageren som skulle inn i mønet.
Som man ser er sikkerheten satt i høysetet!  ???

Brukte en del tid på å bygge stillaser og tilpasse drager, samtidig som jeg måtte finne en dag da mange nok hjelpere kunne stille opp, så det tok et par uker før alle takstolene og drager var på plass.
Sandhaugs trippelgarasje - forbruk og kostnader - Image4.jpg - sandhaug
Sandhaugs trippelgarasje - forbruk og kostnader - Image5.jpg - sandhaug
Sandhaugs trippelgarasje - forbruk og kostnader - Image6.jpg - sandhaug
  (trådstarter)
   #29
 1,323     Østlandet     0
Det ble tatt lite bilder underveis i dette prosjektet, men som nevnt skulle denne tråden mest handle om tidsforbruk og kostnader, mest til info for de som evnt har lignende planer.

Taket og ikke minst arket er det som er mest tidkrevende på hele bygget, og sistnevnte skaper mye ekstra kostnader. Både med fordyrende takstoler, en del ekstra treverk til kubbing og vara-, grad-, og skottrenner.

Jeg valgte å bruke Hunton undertak (18mm asfalt vindtett), lufting over tak i form av 36x48mm lekter begge veier og Plannja Royal takplater som taktekking.

Kostnadsmessig ble det seende slik ut:

- Takstoler:                          39000.-
- Undertak:                            6400.-
- Undertaksduk (*):                1000.-
- 36x48mm lekter:                  3000.-
- Blikkenslagermateriell (*):    5500.-
- Plannja Royal:                    21200.-
- Takrenner og nedløp:            4700.-

SUM "tak":                            80800.-
+ tidligere kostnader:              65000.-
Totalt "tett bygg"                  145800.-

(*) Undertaksduken ble brukt på tak og ark over vararenner i graden, og blikkenslagermateriell er vararenner, gradrenner, skottrenner og forbordsblikk.

Etter at takstolene var på plass brukte jeg ca 4 uker (på fritiden) til å få opp gavlvegger, blikkenslager-arbeid og legge taket.
Sandhaugs trippelgarasje - forbruk og kostnader - Image7.jpg - sandhaug
  (trådstarter)
   #30
 1,323     Østlandet     0
Når taket så var på plass, var det tid for utlekting og panel, og deretter dører og vinduer.
Før gavlveggen på arket ble satt opp kjøpte jeg gulvspon som ble heist rett inn på loftet, for å gjøre den jobben litt enklere senere. Så når dør og vinduer skulle på plass på loftet fant jeg ut at jeg like gjerne kunne sette opp en utvendig trapp først. Dermed ville det bli en enkel sak og bære vinduene på plass, fremfor å heise de opp og balansere på bjelkelaget.
Platting utenfor døra på loftet bæres av bjelkelaget vha 3 stk innfelte 48x198 slik at jeg slipper søyler på utsiden. Trappevanger ble laget av "dobbel" 48x198 og hvert trinn består av en 48x98 og en 48x148.

Kostnadene:
- 35 pl 22mm gulvspon:                        4950.-
- 250m 23x48 lekter:                            1350.-
- 700m grunnet dobbelt fals kledning:  14650.-
- Impregnert til trapp:                          1800.-

Sum:                                                  22750.-
+ tidligere kostnader:                        145800.-
Totalt:                                              168550.-
Sandhaugs trippelgarasje - forbruk og kostnader - Image8.jpg - sandhaug