#11
 629     Bærum     0
10x15 meter er veldig stort - og da blir løsningene dyre.
Legger du inn en bjelke på midten så halverer du spennet og løsningene blir både flere og billigere.
Hvis du har plass til å legge for eksempel en betongbjelker over hele åpningen, en til over midten (samt at du har bakveggen) så får du også delt opp spennet i to (den andre retningen).

Så er det bare å prioritere.

  (trådstarter)
   #12
 73     0
ok da er pristilbud endelig mottat fra leverandør samvirkeplater. tok 3.5 uke og 2 purringer. utrolig

150kvm samvirkeplater koster rett under 50.000,- ja du leste riktig. 50 høvdinger

max spenn er 6 meter så det må inn med bæring på midten.

så med platene, bjelke på midten, armering og betong er det ikke mange kronene opp til betongelementer.

spørsmålet blir da, hvis jeg har skjønt det korrekt er disse samvirkeplatene KUN for å holde betongen på plass imens den tørker. Etter som jeg skjønner kunne det like gjerne vært brukt vanlig forskaling. Hva mener ekspertene her om det?
50.000,- for bølgeblekkplater syns iallefall jeg er blodpris og galskap.

HSt
   #13
 37,806     Lillestrøm kommune     0
Samvirke platene har som navnet sier samvirke med betongen dvs hovedarmering ligger i platene (kanskje er det noe i tillegg men hoveddelen et platene)
HSt
   #15
 37,806     Lillestrøm kommune     0
Platene ligger på strekk siden av betongen i tillegg er det profil på platen som låser betongen. Så de du har spurt kan ikke dette i så fall.

Du klarer ikke å strekke stål som er 0.8mm tykt
  (trådstarter)
   #16
 73     0
ok så det du sier er at vanlig forskaling ikke er brukbart iforhold til slike plater?
HSt
   #17
 37,806     Lillestrøm kommune     0
du må ha mye mer armering uten disse platene, det er bare å ta en titt på mengden armering i en bro, bare 10-delen er fortsatt mye

   #18
 325     Sørlandet     0
Et samvirkedekke har skjærforbindelse med betongen, via forskjellige mindre detaljer eller via svanehaler på den korrugerte profilen. Noen systemer kombinerer med samvirkebjelke, da har bjelken dybler for skjæroverføring videre ned i bjelken.

Kort sagt går det på samme prinsipp som forskjellen mellom å bøye to bord som ligger løst oppå hverandre (ingen skjærforbindelse) eller samme to bord som er skrudd/limt sammen i høyden... dvs. markant reduksjon i både strekk&trykk fra bøying og i nedbøying. 

Hva gjelder prisen, så holder jeg på å regne på å skifte ut et 130kvm fjøstak med stålplater. For et av de mest profilerte byggvarehusene i Norge (og uten rabatter) så vil det etter nettpris koste 30000 for vanlige T20 trapeseprofiler i 0,5mm stål. Kjapp sammenligning: 130*0,5/30 = 2,17; 150*0,8/50=2,4.
Du får mer stål for pengene med samvirkeplatene da :)?