#11
 598     0
Har skruene fått godkjenning til bruk som forankring enda? Har jeg brukt skruer til det meste, men pleid å dra ned exp bolter på cc 120 på sviller i yttervegg på eneboliger da dskruene ikke var "godkjent" enda som vindforankring. Greit å ha muligheten til å justere litt i etterkant om det trengs Tongue

ETA-vurdering option 1 for bruk i sprukket og ikke-sprukket betong for høyeste sikkerhetskrav. Den første 6 mm betongskruen med en ETA-vurdering for C1-seismisk innfesting. Betongskruen ULTRACUT FBS II 6 gir muligheten for bruk i murverk (fast byggemateriale). Den godkjente justeringen for betongskruene gjør at skruen kan løsnes 2 x 10 mm eller 20 mm 1 gang, for å justere montasjeemnet og stramme skruen igjen.

Det gjelder Fischer sine Ultracut, som jeg refererte til.


Det vil si at den er godkjent i Norge som vindforankring i "normale" eneboliger? Jeg spørr fordi jeg vær gang jeg spørr div leverandører av betongskruer hvor de viser frem styrkene, så får jeg samme svaret at det desverre ikke er godkjent til vindforankring av bunnsvill, enda. Er det et par år siden sist jeg snakket med Essve på bygg reis deg. Ellers bruker jeg selv betongskruer til alt mulig selv, men som sagt drar jeg i ekspansjonsbolter når det er snakk om bunnsvill i yttervegg.

Hadde vært fint om de var godkjent, skal prøve å huke tak i en fisherkar å høre.
Hva tenker en om A2 kontra A4 skruer til slikt bruk? Er ikke er maritimt miljø der jeg bygger.


A4(syrefaste) skal man være litt forsiktig med å bruke til noe som helst av bindingsverk..de knekker jævla lett. Er lite poeng å bruke rustfritt/syrefast i noe annet enn selve fasaden. Normalen er innenfor 1km fra salt vann så bruk syrefast om det ikke skal overmales. Rustfritt (A2) vil få noe overflate rust med tiden og deretter avrenning. Så anbefaler syrefast på ubh fasade greier. Bare pass på de knekker så fort du tregger en kvist Tongue

Skal du skru stendere så bruk 6mm skruer. 90/100 skruer bør holde. Pleier bruke vanlig treskruer beregnet til utendørsbruk. Nå spikrer jeg bindingsverk men hender noe dilldall blir skrudd. 5mm skruene knekker lett mens bygget beveger seg.

HSt
   #12
 35 409     Lillestrøm kommune     0
Bruker enn 10-12mm ekspansjonsbolter så knekker i hvertfall de ikke lett uavhengig AC materiale. Samnenligner dere ekspansjonsbolt med disse dimensjonene med disse tynnere betongskruene eller er det mot tynnere ekspansjonsbolter dere sammenligner ?