213    2    0  

Bredde på garasje og carport

 1     0
Hei

Jeg kjøpte ferdig bygd hus med carport/garasje. Jeg tror det ikke er tilstrekkelig bredde på carporten. Carporten er bygd inntil huset og har kledningen som er vist på vedlagt bilde. Huset ble ferdig bygd 2017 og utbyggeren sier at tek 10 lå i grunnen.

Bredden mellom husveggen og tresøyle er målt til 2,7m mens avstanden mellom veggen og kledningen er  ca. 2,8 m

Når jeg kjører inn i carporten så blir det veldig lite plass for å åpne bildøra og komme meg ut hvis man parkerer sentrisk.

Utbyggeren sier at de forholde seg til TEK 10 og anbefalte bredde på carporten var 2,5 m og minste bredde på 2,3 m..

Samtidig er inngangsdøra plassert veldig uheldig ift. carporten: man kjører forbi inngangsdøra til carporten. Hvis en går ut v huset samtidig som den andre parkerer så kan en slå bilen med døra.

Jeg leste litt i Byggforsk og fant ut at anbefalt bredde er 3,0 m for garasjen. Byggforsk definerer garasjen hvis det er vegg på begge sider av bilen.

Carporten/garasjen virker veldig smalt noe som betyr at alle passasjerer må ut før jeg parkerer bilen inn i den.

Hvilke regler er gjeldende for carport bredde i min sak og hva er egentlig definisjon på carporten?

Kan det være reklamasjonssak?
Bredde på garasje og carport - 28934385-A962-41ED-B92F-0A42DD533DFD.jpeg - Jokerpåentotre

HSt
   #1
 25 782     Lillestrøm kommune     0
Du parkerer skakt på plassen da går vel 2.7 selv om 3 er mer behagelig. De som har fått erstatning har hatt veldig smale plasser.

Jeg har en filt bit på garasje vegg i en garasje jeg av og til bruker, til å beskytte enden av døren mot betongvegg
TSt
   #2
 7 526     0
Det er iallfall nytteløst å klage noe på dette, 2,7m regnes som mer enn nok. Lag en liten fender på veggen der døren kan åpnes. Hadde du kunne parkert inn mot huset ville du kunne åpnet bildør mellom søylene men vil nok kjøre næmeste carport veggen pga den litt uheldige plasseringen av inngangsdør. Enig at den detaljen ikke er helt gunstig. Bilen kommer vel så langt inn at den ikke blir truffet av døren hvis den slås rundt ?