8 495    4    0  

Bygge om lav garasje for løftebukk

 19     0
Har en lav garasje nå som det nesten ikke er plass til bilen i. Må faktisk dukke når jeg skal gå inn i den. Lurer på om den forige eieren ikke fikk lov til å bygge den mye høyere!

Har hele tiden ønsket meg en ordentlig garasje jeg kan mekke på biler uansett vær og slippe og ligge i gjørma.

På grunn av at jeg trenger en høy garasje og ikke kan bygge så mye i høyden tenkte jeg litt på og bygge nedover. Det er bygd på fjell. Så må sprenges sprenges.

Tenkte å jekke opp garasjen og flytte litt på den på en måte, ikke tenkt hvordan enda. Få sprengt et stykke nedover, bygge en rampe med helling nedover til garasjen. slik at man får kjørt ned bilen. Bygge leca helt nede i bakken og litt over bakkeklaring og sette gamle garasjen oppå leca'en igjen. Lage en mye større port.

Noen som har gjort noe lignende og har noen tips, Vil gjøre det så billig som mulig! kostnader, spregning, leca og betong!

Ønsker også å få garasjen litt isolert, men hørt at det blir problemer med fukt osv . Er det noen forslag på hvordan holde garasjen isolert uten problemer med fukt, rust osv! Har ikke planer om å holde 20 grader der på vinteren eller noe, men vil ha + grader!

   #1
 113     0
Beklager at jeg svarer spørsmålet ditt med et spørsmål, men har du tenkt på hvordan du rent praktisk skal få jekket den opp? (Tenker på hvor du skal plassere jekkene etc.?

Har gått svanger med noen tilsvarende tanker selv ser du Smile
   #2
 22 352     Akershus     0

Med noe tankegang og noen forsterkninger kan man løfte det meste.

Jeg hevet et lite hus 90 cm med jekker fra Biltema.
   #3
 113     0
Ja, har sett flere bilder av hus under oppjekking, men er litt i tvil om hvor jeg skal jekke på en garasje. Over ringmuren står reisverket med takstoler hvilende på toppen.

Går ut ifra at jeg f.eks kunne kuttet åpning til punkt for jekken i ringmuren og jekke opp bunnsvillen, men det finnes vel smartere måter å gjøre det på så man slipper X antall hull som må støpes igjen?
   #4
 22 352     Akershus     0
Hvis du kan feste (eks med BMFbeslag) veggen i takstolene slik at den kan løftes av takstolene og så legge kraftig bjelke på tvers av takstolene også løfte ved hjelp av den.

Det som er viktig er at man passer på garasjen ikke flytter seg sideveis, eller at jekkene velter. Det enkleste kan være at man løfter en og en side litt og så understøtter. Men igjen pass på at ingenting raser.