1 214    19    1  

Hva bruker du garasjen til?

 5 108     Tromsø     0
Jeg har ikke garasje. Jeg (og bilen) savner garasje. Det hadde vært deilig å slippe å måke snø av bilen og skrape vinduer om vinteren, slippe fugleskit på lakken om sommeren og løv i friskluftinntaket foran frontruta om høsten.

Samtidig ser jeg mange naboer som har garasje ha bilen framfor garasjen, fordi garasjen er full av av alt fra kajakker til utrangerte møbler og hvitevarer. Kanskje er kjelleren full, eller de har ikke kjeller, eller alt av boder er omgjort til oppholdsrom for eget bruk, eller hybelleilighet. Eller kanskje er den gamle garasjen akkurat litt for smal til at man lett kommer inn og ut av dagens bil, som er bredere enn bilene typisk var for noen år siden.
Og her på forumet ser jeg ofte tråder der folk isolerer garasje for å bruke den til alt fra hobbyverksted via musikkstudio til ekstra soverom.

Hva synes du er best bruk av garasje? Er det innendørsareale så verdifullt at det bør innredes til andre formål enn bil, sykkel og gressklipper?
Er det nødvendig bodplass?
Eller er bilen, ofte det nest dyreste man eier (etter huset), verdt å ha plass under tak?
Signatur

Hva bruker du garasjen til?

  • Parkering
  • Bodplass for diverse annet enn bil
  • Ominnredet til andre formål


   #1
 3 007     Gol     1
Jeg har garasje til bilen, har alltid hatt det. Sommerstid så står gjerne bilene ute men om vinteren ryddes det plass til både biler,traktor og utstyr. Skal sies at jeg har 200 m2 garasje. Men der har jeg 2 biler, hestehenger, vanlig henger, grusskuffe, traktorslåmaskin, plog, åkerrull, rundballeklo, harv, dekk, steinsvans, hagemøbler, stillas, traktor med snøfres og lessaprat,samtidig som hobbyrom. Kunne ikke vert foruten. Hender vi parkerer utenfor døren og ikke kjører inn i garasjen om vinteren men så kjedelig og stå dagen etter
og måke av bilen da den kunne vert snøfri Smile

Er som man gjør det til selv om man prioriterer bilen eller ha det som lagringsrom.
Signatur
   #2
 442     Møre og Romsdal     0
Garasja vår(som vart bygd mellom 1950-1970 ein gong) er -ikkje- dimensjonert etter dagens standard. Eg har gjort mitt beste no for å innreie den etter mitt eget bruk, men ein skal vere meir enn stø på handa for å rygge inn bilen i garasja. Eg har materiallagring på eine langsida, og benkeplate/underskap på andre sida. Ellers så har eg bygd "power rack" som er enkelt nedtagbart(må takast ned for å få inn bil). Kjøpte dusj i forrige veke som står i garasja, det er nok til at bilen nå stå ute Wink
Hva bruker du garasjen til? - IMG_20171113_200441.jpg - KjellTS

Hva bruker du garasjen til? - IMG_20171009_210937.jpg - KjellTS

Hva bruker du garasjen til? - IMG_20171009_201929.jpg - KjellTS

Hva bruker du garasjen til? - IMG_20171009_210949.jpg - KjellTS

Hva bruker du garasjen til? - IMG_20171009_210955.jpg - KjellTS
Signatur
   #4
 10     Sponvika     0
Her har bilen førsteprioritet i dobbelt-garasjen, med stor låsbar bod i bak-kant til verktøy og masse annet. De aller fleste parkerer ute, men en Tesla i garasje har jeg observert.
ITW
   #6
 170     H-Fest     0
Garasjen er garasje der fikses ting, bilen har jeg somoftes max 4-5år den kan fint stå ute det er en bruksgjenstand og forsvinner ikke på den tiden av litt snø og regn Grin
   #7
 1 032     Jevnaker     0
Garasja vår(som vart bygd mellom 1950-1970 ein gong) er -ikkje- dimensjonert etter dagens standard.

Samme her. Garasje fra -72. Men er jaggu godt en har bil fra -71 som kan stå inni der om vinteren da Wink. Her en den klint helt inntil veggen.
Hva bruker du garasjen til? - IMG_20171111_114257.jpg - KjellTS
Hvis jeg kjører inn -98 Camry'n så stikker 5cm utafor og jeg må bokstavelig talt klatre ut av bilen.

Her har garasjen vært materiallager om sommeren og vinterlagringsplass for en bil om vinteren.
Signatur

   #8
 15 432     Akershus     0
Har dobbel garasje og alt for mye «kjekt å ha . Bilene står endel ute om sommeren.
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 5 108     Tromsø     0
Mye interessant her, ikke minst den strøkne Cortinaen til Dotsetsveen. Med vinyltak. To dører, er det coupe? Litt vanskelig å se i den vinkelen. Og er det Cortina, eller er det Taunus? Uansett fortjener den å stå inne om vinteren.

Ellers har jeg inntrykk av at garasjene til Tandstad og Dotsetsveen nok er romslige sammenlignet med Cozmo sin. Og Tandstad har utnyttet garasjen godt og fått både i pose og sekk.

Tremblerino: Er det åpen leddport vi ser under taket? Du kan sitte på kontor med pent tregulv, og samtidig være nesten utendørs?

Så langt er det ingen som har nevnt garasje omgjort til stue og soverom. Jeg leide for 15-20 år siden en sokkelleilighet som opprinnelig hadde vært garasje og et par boder. En familie med fire barn hadde innredet garasjen for den eldste sønnen, og så ble det utleie da han flyttet ut. Men de hadde satt opp carport da de ominnredet garasjen.
Signatur