4,323    5    0  

Isolere garasje

 2     0
Jeg er en hobbyfotograf. Har en garasje på ca. 40 m2 som jeg vurderer å isolere for bruk som fotostudio. Garasjen er ikke grunnisolert. Klarer man å ha en temperatur på rundt 20 grader i rommet likevel?

Nå er det betongdekke på gulvet, noe som er veldig kaldt å gå på. Hva bør jeg legge på det for at det ikke skal være så gulvkaldt (enkelte av de jeg tar bilder av har ikke sko på seg...)

   #1
 1,505     0
Det går bra det, men det koster endel mer å holde varmt. Om garasjegulvet er beint og fint, går det jo ann å legge eps og flytende gulv med spon og laminat oppå?

Dette er selvsagt bare et forslag om du har nok takhøyde og ikke skal kjøre inn bilen noe mer...
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Tror du det hjelper om jeg legger 5 cm isopor rett på betonggulvet, og over det igjen legger jeg enten noen plater eller så gulvteppe. HVa tror du om det? Og hvilken type plater bør jeg evt. legge? Siden at garasjen er på 40 m2 blir det jo endel plater - hvordan skal de festes i hverandre?
   #3
 1,505     0
ALT hjelper. Måten det bør gjøres på er

Overgulv (laminat, belegg.....)
Limt gulvspon, legges flytende
Fuktsperre
EPS (5cm, helst mere)

Vil legge til at jeg er ELEKTRIKER og ikke snekker. Alt må taes med en klype salt og man bør rådføre seg med noen som faktisk VET hva de prater om  :D

Signatur
   #4
 4,110     Akershus (Follo)     0
Fotostudio?
Da ville jeg ikke hatt EPS/XPS på gulv uten betong, gips eller liknende over.
Du bruker vel kraftige lamper. Om en av dem velter så er det lett å starte en brann. Det er vel heller ikke lov med EPS/XPS innendørs uten at den er dekket av brannhemmende materiale. Det var ialfall slik i gamle dager.

Legg EPS med gulvvarme. Ellers vil vel modellene dine se ut som nyribba gjess på bildene. Da vil også de som legger gulvvarmen sørge for at brannforskrifter osv. er overholdt.

Signatur
   #5
 5,432     Akershus     0
Elektrikere kan brukes til det meste... ;)

Tror EPS trygt kan brukes der en av flatene er brannsikkert, her betonggulvet. Brenner spona så det begynner å bli farlig for EPSen merker du knappast noe til varmen lengre ;)

Skal du ha det varmere på gulvet kan du gjøre som tipset over, men du kan med fordel bytte ut laminatet med teppe om du orker rengjøringen.

Jeg har lagt gulvspon flytende på eps og malt gulvsponen med 2-3 lag gulvmaling fra Byggmax. Lett å rengjøre og fin overflate for teppe(r) eller filleryer. Ok der det kan være litt røff overflate.

Gulvspon er vanligvis 22x600x2400 mm og limes enkelt sammen til flytende gulv, ganske tunge å jobbe med, kan også fåes i 1800 mm lengde som er mer medgjørlig.