7,971    6    2  

Isolering av garasje

 943     1
Skal snart til å gjøre ferdig garasje med isolasjon og vegger innvendig så kanskje den blir klar til vinteren Smile A takstoler med lite "loft".

Veggene isoleres som vanlig med fuktsperre, men er det nødvendig å isolere bjelkelaget ? I hus gjøres det kanskje mest som støydemping ? Tenkte kanskje å isolere 1 meter inn fra veggen hele veien rundt, samme med fuktsperre.

Men kan jo ikke dette så kan noen kommentere om dette er unødvendig eller om det vil være en grei løsning ?

   #1
 44     0
Hei!
Mht teknisk fremgangsmåte for isolering kan du se dette på f.eks. www.glava.no eller www.rockwool.no . Vi anbefaler også mekanisk ventilasjon som driver ut fuktig luft (vann og snø fra bilen) slik at ikke redskaper etc. blir angrepet av rust. Ventiler bør monteres laft på en side og høyere oppe på motsatt vegg for å kunne skifte ut luft i hele garasjen, ikke bare oppe under taket. Isolering av garasje bør styres av type bruk. Dersom garasjen har en slik størrelse og form at det kan holde å isolere bare en boddel, og la garasjedelen være luftig?
Lykke til videre med jobben.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 943     1
Har montert ventiler på to vegger, to stk på hver.

Kan ikke finne noe godt svar på dette spørsmålet verken på glava eller rockwool, mest sikkert siden deres anbefalinger er regnet for bruk på boliger.

Ikke sikkert det er nødvendig å isolere bjelkelaget i det hele tatt ? Isolerer takstolene helt ned til raft, samt kneveggene. Var her jeg tenkte at jeg kanskje burde isolere fra vegg ut til kneveggene  ( i taket )
Ebe
   #4
 4,452     Vestlandet     0
Trenger du varme på loftet? Kanskje greit, slik at du kan lagre ting som ikke tåler frost der (hvis du skal ha det så varmt i garasjen). Da kan du la være å isolere i bjelkelaget, men du vil kanskje få litt høyere fyringskostnader da du får et større rom å holde varmt.

Du kan velge om du skal isolere i bjelkelaget, i skråtaket eller begge deler. Du må isolere delen fra veggene og bort til kneveggene, slik at det er isolasjon hele veien mellom kald og varm side.
Signatur