571    10    0  

Kranglete nabo om takterasse på garasje

 3     0
Vi bygget ny garasje i 2016. Den er bygget inn i skrått terreng og støpt i betong. Den er under 50 kv.m. og ca 2:10 høy i fronten. Taket på nesten hele garasjen går i flukt med gresset i bakhagen og er lavere i høyde enn den som sto der tidligere. Naboen som bodde der når vi satte igang prosjektet godkjente dethele og synes det så flott ut. Han var også med på byggemøtene med entreprenøren. Desverre gikk han bort og datter har overtatt huset. Hun har satt igang en stor brudulje med klager til kommunen om ulovlig bygg osv. Kan hun det? Bygget var ferdigstillet lenge flr hun flyttet inn. Dette plaget oss så mye at vi ikke lenger orker å være ute i vår egen hage. Takknemlig for hjelp med dette.

  (trådstarter)
   #1
 3     0
Vil også nevne at selv om garasjen har flatt tak brukes taket ikke til noe som helst.
HSt
   #2
 29 175     Lillestrøm kommune     0
Hvordan var søknadsprosessen ? Ble det søkt kommunen ? Hva er avstand til nabogrensen ?

   #3
 3 593     0
Hva har du skriftlig og hva sier reguleringsplanen? Har du på noen måte bygget slik at det kreves dispensasjon eller tillatelse fra nabo, og hvordan er denne I så fall gitt?

I utgangspunktet er muntlige avtaler like gode som skriftlige men er vanskeligere å bevise.

Nå er det gratis å klage til kommunen og ingen risiko for naboen med å gjøre dette, men samtidig hører det ikke ut som at de har noen sak ut fra informasjonen du for her.

Mitt tips er å ta en god prat med kommunen og verifisere at de er enige med deg, og så la naboen klage det de gidder I etterkant...
  (trådstarter)
   #4
 3     0
RDet var ingen søknadsprosess i og med at det er lite nok til at dette ikke kreves og vi har skriftlig godkjenning fra naboen som bodde der da det ble bygget. Så det burde ikke være noe problem tror jeg, men hun satte igang med å klage med mailer til oss hver uke hvor hun informerte om ar hun haade kontakt med advokat og så kom det brev fra kommunen om å redegjøre så jeg vil bare sjekke at det ikje skjer noe hvis jeg skulle finne på å ta med fluktstoken opp der. Ikke så hyggelig naboforhold nå akkurat. Takk for svarene ovenfor 😊
   #5
 3 021     I huset mitt     0
Hva er det nabo klage på da? Plassering på tomt, for nært grense, for stor garasje, innsyn, etc?? Brevet fra kommunen gir nok en pekepinn + direkte email fra nabo.
Kan jo også være andre ting som materialisere seg i en slik klage.....

Hvis alt er OK så er det nok en enkel sak å sjekke ut det med kommunen.

Et godt tips til andre er jo at selv om ikke et tiltak er søknadspliktig til kommunen, så kan det veldig ofte lønne seg å søke likevel.
-Dette for å få alt godkjent og stoppe nabo/fremtidig nabo i å lage krøll.
   #6
 1 331     Bergen     0
Man får vel ikke godkjent noe som ikke er søknadspliktig? Penger koster det vel også om det skal behandles som byggesak. Men å sende inn tegninger i slik sammenheng på det man har gjort er selvfølgelig lurt - og noe man er pålagt å gjøre.
Signatur
   #7
 21 317     Akershus     0
Kan det være noe annet som plager naboen og garasjen bare er et påskudd?
Signatur

   #8
 3 021     I huset mitt     0
Man får vel ikke godkjent noe som ikke er søknadspliktig? Penger koster det vel også om det skal behandles som byggesak.

Joda, kommunen nekte deg ikke å søke.
Men du må regne med å betale gebyret for søknaden selvsagt. Noen ganger lønne det seg.

Jeg søkte kommunen om å flytte innkjøringen min 3m til siden, kommunen sa dette ikke var søknadspliktig men at jeg kunne søke om jeg ville.
Jeg søkte, alt godkjent og en kranglete nabo ble stoppa brått i forsøket på å klage året etter da misunnelsen på ny biloppstillingsplass tok overhånd.Wink
   #9
 2 018     Strømmen     0
Det ligger en stor risiko i å starte bygging dersom man ikke er 100 % sikker på at man følger
reguleringsbestemmelser og utnyttelsesgrad... søker man så må man betale noen kroner, men
det er en veldig billig forsikring mot at man gjør noe galt... uansett så må man som kolvorok
skriver melde inn tiltaket, slik at det blir skrevet inn i matrikkelen...
Personlig anbefaler jeg å søke om alle tiltak, da garanterer kommunen for at det du gjør er rett...
Signatur
HSt
   #10
 29 175     Lillestrøm kommune     0
Må TS søke så er det ikke nødvendigvis BYA på hele arealet, dispensasjon fra 4m kan også innvilges uten nabo samtykke