253    4    0  

Oppvarming garasje

 183     Orkdal      0
Hei.Håper noen har erfaring angående oppvarming av garasje. En kollega av meg har montert ventilasjonen slik at den blåser avkastluften inn i garasjen sin. Synes i utgangspunktet det høres ut som en fifi løsning mtp. energisparing(gratis oppvarming). Har selv mulighet til denne løsningen, men tenkte å  kombinere det med en avfukter. Innspill?

   #1
 4 113     Akershus (Follo)     0
Avkastluft fra en bolig inneholder mye fukt i gram/Kg (AH). Når denne slippes ut i en kald garasje vil relativ fuktnivå (RH) bli høyere enn den var i huset den kom fra. Det skal ikke være veldig kaldt i garasjen før du kommer opp i ganske høy RH. Ulempen med dette er at stål som er i garasjen lett vil ruste (verktøy/bil/...).

Men om du leder denne fuktige luften rett inn i en avfukter vil denne kunne trekke ut mye av fukten. Det beste ville være om avkastluften måtte gå gjennom avfukteren før den blir sluppet ut i garasjen. Avfukteren vil bruke strøm, som virker som en varmeovn i garasjen. Den vil faktisk gi fra seg mer varmeeffekt enn den forbruker. Dette fordi at vannet som kondenseres vil avgi varme.

Fasitsvar? Det finnes ikke. Kan avfukteren gå kontinuerlig? Har du mulighet til å lede luften videre ut av garasjen om du finner ut at du får et problem? (Om avkastrøret går gjennom garasjen vil det gi fra seg varme uten å gi fra seg fukt, men røret må ha fall mot utsiden) Dette er ting jeg ville ha i tankene.
Signatur
   #3
 4 113     Akershus (Follo)     0
Den er jeg såpass fornøyd med at jeg kjøpte en til. Men se til at du leder avløpsvannet gjennom slange til sluk! Den innebygde skåla blir du fort lei av å tømme. Slange følger med. En stor fordel med den er at den virker selv om det er kaldt i rommet. En kjøletørke er ikke mye å skryte av da.
Signatur