4 455    10    1  

Problem med Hörmann fjernkontroll

RTv
 905     0
Jeg har en hsp 4 bs fjernkontroll som no viser at den må ha nytt batteri. Men når jeg bytter batteri så er den helt død. Denne bruker batteri av typen CR2025. Har prøvd med flere batteri, men den forblir død. Setter jeg i det gamle batteriet igjen så virker den, men varsler at det snart er tomt.
Noen som har opplevd det samme og har noen råd?

   #1
 20     Sørumsand     0
Hei! Vi selger mest våre egne typer fjernkontroller, men vi kan dele noen av våre erfaringer med fjernkontroller generelt. I tilfeller der batteriet tømmes fort så er det normalt en defekt på fjernkontrollen. Dette skyldes ofte at fjernkontrollen har blitt mistet i bakken, vannskade el. Man må ta en egen vurdering på om dette kan ha skjedd. Dersom det ikke er tilfelle og man ikke kan se noen hakk på fjernkontrollen eller andre tegn som tyder på dette, så ville jeg reklamert til forhandler.

Generelt kan fjernkontrollene vare lenge selv om de blir mistet i bakken. Min egen fjernkontroll går i bakken flere ganger i løpet av en måned og den fungerer optimalt fortsatt, men våre fjernkontroller har også en robust innfatning som skal tåle noe mer enn en plast-fjernkontroll. Dette blir det samme som med alt elektronisk utstyr, det kan gå i bakken en gang og bli ødelagt, eller den kan gå i vaskemaskinen og fortsatt fungere!
Signatur
   #2
 349     Drammen     0
Det hørtes underlig ut.. Jeg vet det er uhøflig å spørre, men er du heelt sikker på at du har rett batteritype, og at det nye ikke er utladet..? Kan det f.eks være et batteri med CR2025-størrelse, men med annen spenning? Du setter bateriet åpenbart inn riktig vei, siden du får samme feil når du setter inn det gamle.. Pussige greier. Nesten litt åndenes makt-aktig..?

Kan det ha stått et 2032 eller 2035-batteri i kontrollen, slik at batteripolen er blitt bøyd? Ser du om batteriet får kontakt til begge polene? Eller at det ikke er et ML eller VL-batteri som har stått i?
HSt
   #3
 26 515     Lillestrøm kommune     0
Fra koden 2025 er tallene "20" og "25" diameter og tykkelsen. På et jeg byttet i fjernkontroll til sentrallåsen på min fars bil var det vanskelig å lese korrekt kode på det gamle (hadde problem med at batteri med den koden jeg leste av ikke fantes) og det hjalp godt å skjønne hva koden betø og jeg fikk da et standard batteri til å passe. (Nå håper jeg at jeg ikke byttet om hva tallene var over, dvs byttet hva som var diameter og tykkelse).

Litiumbatterier har forskjellig evne til å gi fra seg strøm, så selv om det er riktig spenning, men fortsatt gal type, så kan batteri fortsatt være "dødt".

På AAA/AA batteri finnes batteriholdere i utstyr der +-polen ikke er høy nok på mange batterier til å nå bort til tilkoblingspolen (plast på kanten dytter + polen unna), men jeg har ikke hørt om noe slikt på knappceller.
HSt
   #5
 26 515     Lillestrøm kommune     0
Max puls belastning varier mellom merkene av CR2025, noe krav om spesifikt fabrikat ?

Den ene under har 15mA og den andre har 20mA, kanskje er TS sitt CR2025 batteri enda svakkere ? (kun kontrollert 2 tilfeldige google treff)

http://www.evebattery.ru/datas/goods/pdf/cr2025.pdf

http://www.powerstream.com/p/CR2025.pdf


På Defa fjernkontroll (motor/kupevarmer) så har en problemer med max strøm (men betydelig større batteri, ikke knappcelle).
RTv
  (trådstarter)
   #6
 905     0
Batteriet som står i og dei jeg prøver har samme merkingen CR2025 3V, og har sjekket at dei står rett vei Wink
Men når jeg sammenligner batteriene så er det som virker ørite tynnere enn dei nye. Måler spenningen på det gamle så er det 3V, mens dei nye er på 3.3V, men er merket med 3V. Kan dette bety noe? Dei nye er av ett ukjent merke, mens det gamle er panasonic. Kan prøve å skaffe ett likt for å prøve..
   #7
 2 685     Vestlandet     0
Jeg tror Hst er inne på noe. 15mA er ikke så mye, så det kan være begrensende faktor. Prøv et ordentlig merke ihvertfall. Trenger ikke være panasonic. Varta, GP, Engergizer, Duracell. Ikke kjøp pirat "merke"-batteri fra ebay.

   #8
 650     Trondheim     0

Knappebattier har en ganske begrenset max strøm, mens du har både en radio som sender + en (blå?) LED som kanskje begge har en strøm > 10mA, spesielt om den er flere år gammel. Du bør som sagt over finne et batteri som kan levere relativt mye strøm

Mvh
Kristian
HSt
   #9
 26 515     Lillestrøm kommune     0
Stømtrekket når du trykker på kanppen kan være så kort at du vil aldri kunne se spenningen med et multimeter, du må ha et oscilloskop e.l.

Det som skjer hvis en prøver å trekke for mye strøm er at spenningen raser nedover, så selv om du måler 3,3V (som jeg egentlig synes er høyt) så kan det for bli 1.5V hvis puls strømmen er for høy i forhold til hva batteriet kan gi, men du vil som beskrevet over trolig ikke kunne se 1.5V verdien med multimeteret.

Merk at CR2025 er en generisk kode så det finnes som beskrevet over veldig mange produsenter som da bruker denne betegnelsen. Jeg tror jeg googlet pulse current og CE2025 når jeg da traff på noen datablad fra forskjellige leverandører over. Men det letteste er jo kanskje en telefon til Hörmann/forhandler og spørre hvilket fabrikat av batteri de anbefaler brukt.
RTv
  (trådstarter)
   #10
 905     1
Da er fjernkontrollmysteriet over for denne gang Smile Etter å ha testet billigbatteri fra MEK og Clas Ohlson så kjøpte jeg ett Varta-batteri. Da virket den igjen Smile
Var klar over at det var forskjell i levetid på billige og dyre batteri, men at det rett og slett ikke skulle virke var nytt for meg.
Takker for god hjelp.