148    4    0  

Renovere/ forbedre utbygg på gammel låve: Ny bunnsvill, støpe ringmur og såle.

 7     0
Vi har overtatt et nedlagt småbruk som har et utbygg på låven på ca 36 kvadrat. 

I dag oppdaget jeg at en 6 meter lang bunnsvill, på dette utbygget, delvis har råtnet bort og at vi trenger en ny. 
Vi har også planer om å få støpt ringmur og såle der,  fordi størrelsen passer fint til å ha et par hester i, men pr dags dato er det stablet stein som mur under. Det er jordgulv med stein på som gulv. 

Nå lurer jeg på hva i all verden noe sånt kan komme på, dersom vi ikke gjør dette selv? Vi har sjeldent fri samtidig og mannen er mye på reise i jobben, jeg mangler erfaring til å sette i gang med dette alene. 

Altså: Skifte bunnsvill, støpe ringmur og såle på 36 kvadrat. Inkludert isolasjon. 

( Vi skal restaurere resten av låven også, men må ta litt av gangen) 


HSt
   #1
 24 876     Lillestrøm kommune     0
Er redd dette ksn bli dyrt for dere, dette er typiske gjør det selv jobber når en kjøper så gamle ting.

Dere må evt prøve å finne noen som har erfaring då de har en grei oppskrift å følge. Det kan fort koste mer enn å rive å bygge nytt, jeg bygger selv på hytte, halvpart av nytt areal delvis er inne i gamle hytten, alt er skjevt og skakt og det tar mye tid med tilpasninger
  (trådstarter)
   #2
 7     0
Takk for svar.
Heldigvis er reisverket ellers både tørt og fint. Er ikke noe tendenser til ting som er skakt pga sig i jorda og mye av låven ellers er bygd med solid russetømmer.

Svigerfar hadde planer om å støpe gulv og lage seg vinterlagring for bobilen sin i dette rommet, men nå har han solgt bobilen og vi har overtatt. Han vet hvordan vi bør fikse på dette, problemet er at hver gang jeg spør han om noe praktisk, så sier han at han og mannen kan se på det, men det skjer aldri, fordi mannen min er mye ute og farter i jobben og ellers vanligvis jobber når de fleste av oss har fri.

Jeg har klart å rote meg inn i en familie der damene aldri gjør noe grovarbeid eller tar i et skrujern, mens jeg selv kommer fra en familie der damene gjør nettopp det. Vanligvis er jeg som fikser ting og tar fatt på utearbeid her, men jeg blir tydeligvis ikke tatt helt seriøst, når jeg spør om råd eller hjelp. 🙄

Jeg ser for meg at jeg ville trengt et par jekker, snekret opp en slags støttefunksjon og fått hjelp av noen med litt mer byggekunnskaper enn meg, så kunne jeg heller ha vært medhjelper, men etter tidligere erfaringer med å få hjelp, så ser det mørkt ut. Så nå satser jeg på å betale noen for det.

Litt tungvint å begynne med slikt når en er hjemme alene, når en samtidig må passe på barn. - Her ble det mye syting gitt! 😂
  (trådstarter)
   #3
 7     0
PS. Jeg mener vel egentlig å støpe ringmur og gulv, er ikke helt inne på fagtermer. 😉
  (trådstarter)
   #4
 7     0
Hm.. etter litt tenking har jeg funnet ut at jeg ikke trenger å ha murt gulv inne i denne delen av låven, da dette skal være utegangsstall og det er vanlig å bruke underlag av pukk/ grus og flis over for dyrenes del. Dersom jeg skulle ombestemme meg, av praktiske årsaker, så vil det jo likevel være mulig å støpe gulvet i ettertid.

Sett at det skulle bli slik at det blir muligheter for å gjøre dette selv.. ville det da vært smart å bruke forskalingsblokker til mur med grus/ pukk under, eller er det andre muligheter som er bedre?

Jeg går her ut fra at underlaget er rimelig hardt, da nåværende mur er stablet stein, det ser ut som om de har vært gode på å bruke drenerende masser ellers rundt fjøset og at jorda som er på bruket generelt er jord med mye sand og stein i.

På den ene siden skal det bli to døråpninger på 1,20x2,20 m, plassert jevnt fordelt fra kantene, vil det kanskje være bedre å lage disse først og så plassere et par 6 tonns, flaskejekker i hvert sitt dørhull? Jeg har ikke tenkt å ha noen mur under disse dørene.

( Synd at ingen her rundt omkring driver med kveldskurs i byggfag.. 😉)