37,456    4    10  

Avstand benkeplate til overskap ?

 358     Stavanger     6
Hva er vanlig avstand mellom benkeplate og overskap? I dag har jeg 50cm. Etter jeg har plata taket og montert opp igjen overskapene, så vil avstanden fra topp skap til tak være ca 1-2 cm. Skal også montere en benkeplate som er 1cm tynnere en den gamle, så ny avstand mellom benkeplate og overskap vil da bli 53-55cm.

lys
   #1
 322     Bærum     1
Minimum 50cm er rådene de fleste kommer med. Om du har såpass liten avstand, kan det nok være en fordel å droppe lyslist. Selv endte jeg opp med ca samme avstand som du har, og jeg syns det fungerer bra.
   #2
 877     Østfold     1
Avstand mellom benk og overskap varierer fra de forskjellige leverandørene, men det pleier å ligge mellom 50-52cm.

Dersom du ikke har høyskap eller høye dekksider (som "låser" høyden), altså bare benkeskap og overskap, kan du selv bestemme fritt hvilken avstand du vil ha.

Dersom et kjøkken består av en kombinasjon av benkeskap, høyskap og overskap så vil det i 99,99% av  tilfellene være slik at underkant benkeskap skal være lik underkant høyskap, og  topp overskap skal være lik topp høyskap. Da blir avstanden mellom benkeplate og overskap gitt av dette.
Signatur
   #3
 5,336     Tromsø     0
I den grad man har noe å gå på i forhold til skapenes høyder, gulv og tak, så kan man gjøre individuelle tilpasninger for brukernes høyde, og ikke bare tenke hva som er "standard".

Om trådstarter synes overskapene kommer for høyt for å se og nå ting på øverste hylle om de er 55 cm over benken, så ikke monter dem kloss i taket, men monter en foring mellom overskap og tak. Selv (179 cm) synes jeg godt man kan ha det litt høyere, for å få bedre romfølelse og oversikt over det som er innerst på benken. Særlig under uttrekkbare ventilatorer montert i underkant med overskapene synes jeg de er i veien når jeg skal se og røre i ei gryte på bakre plate/kokesone.
Men for andre som er 20 cm kortere, kan det være aktuelt å senke det hele, også benkehøyden.
Signatur
   #4
 205     2
Jeg som elektriker pleier å stikke rør til lamper ut på ei høyde på 1,4m fra gulv, hvis annet ikke er pressisert. Det vil si 50 cm over bank, når benken er 90 cm høy.
Signatur