17,159    10    2  

Benkeplate i rustfritt stål

 57     Østlandet     0
Vi vurderer (les: sikler på) benkeplate i rustfritt stål, men blir takknemlig for innspill på følgende spørsmål:

-benkeplaten skal danne en L-form (1,7 m på kortveggen, 2,5 m på langveggen). Er det mulig å få benkeplaten i ett stykke, eller blir det rette stykker? Hvordan skjøtes evt. disse to sammen?

-vi skal ha kjøkkeninnredning fra kvik, men jeg synes stålbenkeplaten deres er i overkant børstet, og kunne tenke meg en glattere variant av estetiske hensyn. Er det noen ulemper ved dette som jeg har oversett i farten, mon tro?

-noen som har erfaring med å få laget benkeplate hos en blikkenslager?
Siste redigering: Monday, September 27, 2010 12:12:17 PM av Veple

   #1
 828     Stavanger     1
Morna..

Kan bare si etter og ha jobbet på storkjøkken der alt av benker er stål kan jeg si deg at det går ikke lang tid før benkeplaten din er full av riper og sår..
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 57     Østlandet     0

Morna..

Kan bare si etter og ha jobbet på storkjøkken der alt av benker er stål kan jeg si deg at det går ikke lang tid før benkeplaten din er full av riper og sår..


Med andre ord, du ville aldri valgt det på hjemmebane, hvis jeg forstår deg rett? Vi har stålbenkeplate fra 60-tallet i dag, og jeg synes den er overraskende fri for riper, men det sier kanskje mer om forrige eiers innsats på kjøkkenet (les: Fjordland) enn kjøkkenbenken?
   #3
 22,342     Akershus     0
Når stålplatene har vært utsatt for mye bruk ser de bedre ut enn når de er litt brukt. Det er vel et oksidlag som gjør dette. Når man har en helt ny blank plate synes alle riper og fingermerker.
  (trådstarter)
   #4
 57     Østlandet     0

Når stålplatene har vært utsatt for mye bruk ser de bedre ut enn når de er litt brukt. Det er vel et oksidlag som gjør dette. Når man har en helt ny blank plate synes alle riper og fingermerker.


Hm... takk for nyttig innspill. Noe man kan gjøre for å fremskynde oksideringsprosessen, mon tro?
   #5
 4,110     Akershus (Follo)     0
Etter å ha vært brukt en stund har den fått riper i varierende størrelser og retninger fra bruk og skrubbing som gjør at den blir "halvmatt". Det er riktig som hans9001 skriver, men dette oksydlaget dannes ganske raskt. Dvs. før du har det i hus. Det er det som gjør det "rustfritt".

L-form eller andre "umulige former" lages vanligvis ved å sveise den i skjøten. Det er nok ikke hvilken som helst blikkenslager som kan dette. Eller har utstyret for den saks skyld. Gå et beslag for oppvaskbenk etter i sømmene (bokstavelig talt) og du vil se at det er sveist og slipt.

Når det er sagt så syns jeg det virker litt storkjøkken med benkeplate i rustfritt.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 57     Østlandet     0

Etter å ha vært brukt en stund har den fått riper i varierende størrelser og retninger fra bruk og skrubbing som gjør at den blir "halvmatt". Det er riktig som hans9001 skriver, men dette oksydlaget dannes ganske raskt. Dvs. før du har det i hus. Det er det som gjør det "rustfritt".

L-form eller andre "umulige former" lages vanligvis ved å sveise den i skjøten. Det er nok ikke hvilken som helst blikkenslager som kan dette. Eller har utstyret for den saks skyld. Gå et beslag for oppvaskbenk etter i sømmene (bokstavelig talt) og du vil se at det er sveist og slipt.

Når det er sagt så syns jeg det virker litt storkjøkken med benkeplate i rustfritt.


Takk for grundig svar! Er enig i at benkeplate i rustfritt stål gir storkjøkkenfølelse, men det er akkurat det vi er på jakt etter, så det er ikke noe minus i vår bok Smile. Kanskje forhandlere av storkjøkken er rette stedet å henvende seg?

   #8
 828     Stavanger     0


Morna..

Kan bare si etter og ha jobbet på storkjøkken der alt av benker er stål kan jeg si deg at det går ikke lang tid før benkeplaten din er full av riper og sår..


Med andre ord, du ville aldri valgt det på hjemmebane, hvis jeg forstår deg rett? Vi har stålbenkeplate fra 60-tallet i dag, og jeg synes den er overraskende fri for riper, men det sier kanskje mer om forrige eiers innsats på kjøkkenet (les: Fjordland) enn kjøkkenbenken?


Kan ærlig si at jeg aldri hadde gått for stålplate på kjøkken altså.. Det er uhyre lett og lage riper, merker og sår, spessielt når den er ny som nevnt her tidligere.. Selv om den som var der fra før av er nogelunde fin kan det som sagt kanskje si litt om tidligre eieres innsats på kjøkkenet Smile Stein er flott det, skal jeg ha på neste kjøkken!!
Signatur
   #9
 1,110     Oslo / Østfold     1
Er nettopp ferdig med et kjøkken for min sønn. Som rørlegger insisterte han på å ha heldekkende kjøkkenbeslag av hygieniske grunner. Han har sett nok av soppbefengte nedfeldte eller underlimte oppvaskbenker. Siden mitt daglige arbeide også har med hygiene og bekjempelse av mikroorganismer å gjøre var jeg fullt ut enig. Han har nå oppvaskbenk 240cm lang med to store like kummer. På tre sider er det 5 cm oppbrett. Batteriet er veggmontert, altså ingen hull i plata. Lett og renholde, ingen spalter eller soppbefengte kroker. Et kjøkken, hvor det tilberedes mat, skal være en ren arbeidsplass. Nå hører det til historien at min sønn drar i hus både blodig slakt og slimete fisk. I et "pizzakjøkken" blir vel forholdene noe annet. Nå har jeg begynt på kjøkkenet i mitt fritidshus. Her har jeg kjøpt tilsvarende heldekkende benkebeslag bare noe kortere. Kan ikke tenke meg annet en rustfritt på oppvaskbenken. På bakstebenken legger jeg marmorplate som jo også er lett å renholde. Firmaene Intra og Ifø leverer begge måltilpassede benkebeslag. På Ifø`s svenske hjemmeside er det lagt ut et bra tegneprogram.
   #10
 131     0
Skal ha nytt kjøkken - det gamle er fra 1978. Jeg vil gjerne beholde det gamle heldekkende beslaget (150x60), men kona syns det ser gammelt og 'ripete' ut. Har tidligere brukt skuresvamp på det for å få det blankt, er det noe som kan gjøres for å 'polere' opp finishen?