50 501    30    4  

Benkeplate: Stein vs. Silestone

 4     2
Jeg skal fornye kjøkkenet, og tenker å legge noen kroner i en skikkelig benkeplate. Og her tar jeg gjerne imot råd og tips fra andre. Mine foreløpige vurderinger:

Laminat utgår med høye kneløft. Jeg har i utgangspunktet sterke aversjoner mot ting som utgir seg for å være noe annet enn det det er, i dette tilfelle sponplate med plastbelegg som skal se ut som steinplate eller tre.

Tre er fint, men det er nok en del vedlikehold.

Stein skal være bra så lenge man velger en med glatt overflate. Men jeg har fått høre at du likevel vil ha utfordringer med små porer, og at den må oljes jevnlig. I tillegg tåler den ikke sitronsyre (lager flekker).

Jeg har kommet over noe som kalles Silestone, en støp som i hovesak består av kvarts. Dette skal være helt porefritt, og den tåler sitronsyre.

Noen som har noe erfaring med dette? Stemmer det, eller er det bare salgstriks for å få meg til å bruke litt mer penger enn en god steinplate ville ha kostet?

   #1
 106     0
Hvis Silestone er lignende den kompositt-plate vi har, er den sterkt å anbefale!

Vår er fra Granit Italia i Danmark og består av stort sett knuste marmorsten presset sammen under trykk sammen med et eller annet bindingsmateriale. Overflaten er nokså "glatt" og porefri. Tåler alt, bare å vaske over med en våt klut. Tåler også varme gryter o.l rett på. Trolig beste investeringen på hele kjøkkenet.
   #2
 291     1
Hva med Corian? Da kan du få skreddersydd utformingen på benkeplaten og de krever lite vedlikehold. De jeg har sett har vært skikkelig stilige. De fåes også med stein "look".
   #3
 2     Bergen     0
Hey.

Jeg har faktisk begynt å jobbe for Silestone i Norge, Silestone er egentlig navnet til produktet, firmaet heter Cosentino og de er fra Spania. Silestone er den mest solgte benkeplate i USA akkurat nå. For tiden driver selskapet å ekspandere i Skandinavia. Fra neste uke er det et team som kommer til å jobbe mot de norske markedet så forvent å se produktet snart i kjøkkenforhandlere.

Hvorfor Silestone?

- virtuelt 100% porefritt
- Den er ripesikker, har prøvd selv med en nøkel og det gikk ikke ann å skade den. Silestone er mye sterkere en granitt.
- Vedlikeholdsfri, bare vask med vanlig såpe og vann, that's it. Trenger ikke å polere eller behandle overflaten i det hele tatt.
-Microban innbakt i Silestone. Microban er et produkt som er innebygget i Silestone som hindrer bakteria fra å vokse.  Microban brukes der det trenges god hygienne, som i sykehus. Silestone er det eneste produktet i markedet med  Microban.


Det er virkelig et bra produkt. Verdt pengene.

Om du trenger mer info er det bare til å ta kontakt


Signatur
   #4
 648     Trondheim     0
Vi skal ha hvit corian på benkene langs veggen og sort granitt på øya.

Siden vasken står i corian-benken, velger vi å integrere den slik at sideveggene i vasken er en del av benken med bare en stålplate i bunn.

Dette gir et usedvanlig helhetlig og ryddig inntrykk. Hvis du går for silestone, sjekk om du har de samme mulighetene der.
Signatur
   #5
 1 943     0
Førstegangsbygg: det høyres interessant ut; du har antagelig ikkje bilder? Dette er noko som skal komme? Kvifor stål i botnen av vasken? Er det ikkje bra å ha corian i heile vasken?

Vi har vurdert Corian langs benken ved veggen (med vask) og anna materiale på kjøkkenøya der kokeplata er.

Kva er forskjellen på Corian og Silestone da? Aldri høyrt om Silestone egentlig; må finne ut meir om det Smile
   #6
 648     Trondheim     0

Førstegangsbygg: det høyres interessant ut; du har antagelig ikkje bilder? Dette er noko som skal komme? Kvifor stål i botnen av vasken? Er det ikkje bra å ha corian i heile vasken?

Vi har vurdert Corian langs benken ved veggen (med vask) og anna materiale på kjøkkenøya der kokeplata er.

Kva er forskjellen på Corian og Silestone da? Aldri høyrt om Silestone egentlig; må finne ut meir om det Smile


Blir nok ingen bilder av det før uke 10. Det blir veldig stor slitasje i bunnen av vasken, derfor stål der. På badene blir det samme løsning med corian benkeplate og vask i ett, men der er hele vasken corian.

Corian er  et plastmateriale, mens silestone er laget av knust kvarts.

Google is your friend...

http://en.wikipedia.org/wiki/Corian
http://www.homedepot.com/webapp/wcs/stores/servlet/ContentView?pn=SV_HS_Silestone&langId=-1&storeId=10051&catalogId=10
Signatur
   #7
 652     0
Det finnes også noe som heter Caesarstone fra www.spekva.dk (sannsynligvis samme type produkt som Cosentino)

Dette leveres bl.a. av Montér og HTH

Den eneste ulempen vi har oppleved med vår plate er ... prisen  ;)

Corean er vel designerens favoritt fordi den finnes i et utall av farger og kan skreddersys i form og farge. Jeg har imidlertid hørt at det brenner godt...
Signatur

   #9
 648     Trondheim     0

hvor mye koster disse platene a?


Vi betaler 60 000 for L-formet plate 150x440cm med integrert kum i hjørnet. Den "bretter" seg rundt enden på siste skapskrog på den lange enden og løper helt ned til gulvet. Dyrt og griselekkert.

Dama på HTH mener så snart du beveger deg over laminat og tre i pris, koster benkeplatene omtrent det samme uansett materiale.
Signatur
   #10
 1 943     0
Er Silestone meir glossy enn Corian?

Og stemmer det at IKEA har begynt med Corian forresten? Meiner å hugse det...

Takk for linkar Førstegangsbygg; benken din høyres veldig flott ut! Smile

Må finne ut kva Caesarstone også er nå da Wink