7,442
12
0
Billig kjøkken etter 2 års bruk
189
0
Tiden kommer snart til at vi skal velge kjøkkenlevrandør, og vi som så mange andre er i tvil om levrandør.
Jeg må si jeg har sett noen "billig kjøkken som blir stygge etter noen år, bla ikea, typisk er det vann som trenger gjennom og platene svulmer opp, malingen skraller av, så kjenner jeg noen som har kjøpt et dyrere kjøkken og det er akkurat like fint etter 2 år.
Jeg er klar over at der er forskjell i materialer man vleger, men jeg lurer på hvordan ser fx ikea kjøkken ut etter noen års bruk håper på å høre deres erfaringer.
Jeg må si jeg har sett noen "billig kjøkken som blir stygge etter noen år, bla ikea, typisk er det vann som trenger gjennom og platene svulmer opp, malingen skraller av, så kjenner jeg noen som har kjøpt et dyrere kjøkken og det er akkurat like fint etter 2 år.
Jeg er klar over at der er forskjell i materialer man vleger, men jeg lurer på hvordan ser fx ikea kjøkken ut etter noen års bruk håper på å høre deres erfaringer.
Jeg mistenker det heller er utførelsen det kommer an på når vi kommer til "billigkjøkken". Ikea-kjøkken f.eks blir vel ofte satt opp av folk som, satt på spissen, regner med at det bare er å skru sammen og klaske opp som en bokhylle, så lenge de klarer å bruke kjøkkenplanleggeren.
Beklager at jeg svarer litt på siden av spørsmålet, men jeg ville tatt dette med i betraktningen iallefall.
Jeg har null utdanning overhodet.
Hadde IKEA-kjøkken der vi budde før. Då vi flytta etter tre år var kjøkkenet framleis strøkent. Alt utanom benkeplate (laminat kjøpt på tilbod på Byggmakker) og blandebatteri var kjøpt på IKEA.
Det fungerer fortsatt fint. Vi har problemer med skapene som går inntil den innebygde oppvaskmaskinen. Disse flasser mye, selv om vi ikke åpner oppvaskmaskinen når den er varm/rett etter en vask.
IKEA hevder flassingen skyldes " feil bruk" :-\ , men hvor vanskelig er det å bruke en skapdør? Hvor mange feil kan man gjøre?
Nå har vi sigdal kjøkken (hadde ikke noe valg) og det suger i forhold til vårt ikea kjøkken så mange detaler somer bare helt sjokkerende dårlig.
Hvis meningen med innlegget ditt er å tilføre forumet noe nyttig, ville det hjulpet veldig om du elaborerte litt rundt HVA som er sjokkerende dårlig med Sigdal.
Selv har vi Sigdal-kjøkken og det er ingen ting som "suger", avhengig av hva du legger i det.
Om prosjektet vårt på hjem.no
Vi har et sigdalkjøkken fra -72 der ting ikke er oppsvellet eller bulet i noen retninger. Vi satt på fronten av platen igjen med strykejern, men ingen buling i laminaten nei. Nei, de lager ting kanskje ikke som i "gæmle dager"...
Jada, vi skal bytte etterhvert, men så langt holder det...
Kvaliteten på frontene er betraktelig dårligere enn IKEA. De trekker lett til seg skitt og det er vanskeligere å vaske i etterkant.
Hylleplatene blir raskere ripete og slitte enn de fra IKEA.
Hyllepaltene konstruert slik at de sklir lett på de tappene de ligger på. Hyllene fra IKEA er freset ut slik at festetappene går inn i hylla. Da sklir de ikke. Det var ikke mulig å få dempere til skapdørene.
Det var ikke mulig få demper til skuffen under den innebygdekomfyren.
Den hylla man har stekeplater i. De har ikke overskap som her høye nok til at man kan ha de takmontert måtte bruke utforing.
Benkplaten er av dårlig kvalitet (her suger ikea også da etter min mening), blir fortt slitt og hakkete.
Det er noen av grunnene til at vi ikke liker sigdal. Pluss at vi måtte betale armer og bein for det sammenlignet med hva det ville koste å kjøpe tilsvarende IKEA kjøkken.
Det virker jo nesten som om du har fått noe helt annet i hvertfall.