5,146    5    0  

Dine kjøkken-krav

 195     Nordland     0
Når du tegnet kjøkken, hvilke krav hadde du?

Tenker på om du syns det var et krav at platetopp og komfyr (hvis innbygd) er nærme hverandre, at det ikke er langt fra platetopp/komfyr til kjøleskap eller slike ting....

Kom gjerne meg "krav-liste" og bilde av endelig resultat Wink

   #1
 910     Østfold     0
Jeg driver med kjøkkenprosjekt på tegnebrettet nå, men blir nok ikke realisert før etter jul.

For meg er det ikke spesielt viktig at platetopp og stekeovn er nærme hverandre, men det er heller ingen ulempe at de er det. Men hvis jeg kan få mer benkeplass/arbeidsplass når en lager mat ved å plassere stekeovnen litt unna platetoppen så gjør jeg det.

Jeg synes det er et poeng at essensielle ting som benkeplate, platetopp, stekeovn, kjøleskap og vask er plassert slik i forhold til hverandre at det ikke blir kronglete å drive med matlaging. Og helst bør det være mulig for to å jobbe på kjøkkenet samtidig uten at man kræsjer i hverandre eller står i veien osv.
   #2
 79     oslo     0
Ikea har noen tanker rundt dette. De legger vekt på en trekant mellom kutting, vasking og koking.

Selv liker jeg parallelle benkeflater med 120cm imellom, gjerne vask rett ovenfor platetopp slik at du kan snu deg og vaske ting og kaste brukte ting i oppvaskkummen/oppvaskmaskin. Oppvaskmaskin selvfølgelig rett ved utslagsvask. Ha plass på hver side av utslagsvask/oppvaskkum, dette gjør at du kan ta fra ene siden og flytte rent over til andre siden. Plass på hver side av platetopp er også veldig greit. Store skuffer er fine til alt mulig, mye bedre enn skap med hyller.
Har de siste tre årene brukt et kjøkken som var stort men hvor alt var tre-fire steg fra hverandre, man sto og kokkelerte rett inn i veggen og vasken klint inntill veggen på venstre siden, det fungerte dårlig.

Legg gjerne ut forslag her så får du nok masse innspill.

  (trådstarter)
   #3
 195     Nordland     0

Store skuffer er fine til alt mulig, mye bedre enn skap med hyller.




Nå når vi skal bygge skal vi ikke ha overskap, jeg har falt for skuffer! Har det på jobben (bhg), og jeg syns det er kjempekjekt å ha glass, fat, bakevarer osv i skuffer...
Skal ha et høyskap til diverse som ungene helst ikke må få tak i, men ellers skal det meste være i skuffene, ja Smile
   #4
 185     Nordvest     0
-God plass på begge sider av platetopp, med felt for å sette fra varme kjeler på ei side, løste det med å felle inn fliser i plata.
-Skikkelig avtrekk.
-Stekeovn i benkehøyde. Har den i hjørneskap med micro over.
-Plass på begge sider av vasken
-mye benkeplass.
-Mye skuffer
-Overskap for å utnytte plassen, blir aldri nok skuffe- og skapplass på kjøkken
-En viss symetri, så ser det mer forseggjort ut.

   #5
 3,258     Akershus     0
Kjøkken er en slags motsetning i seg selv. Vil ha mye plass til dill og stasj osv men når jeg jobber på kjøkken så syns jeg stort sett at små kjøkken fungerer mye bedre enn store.

Korte avstander slik at en slipper å bevege seg mye når man skal ha/flytte ting gjør at arbeidet flyter mye bedre.

For min del så går nesten avstand mellom funksjonene foran en logisk plassering eller en tenkt rekkefølge. Er det nært så er det ikke så veldig nøye hvor det er, det er værre om jeg må gå 5 skritt frem og tilbake for å få tak i noe eller flytte noe.

Et gjennomtenkt bysse i en båt kan feks være helt genial. Ofte fungerer også disse lange smale kjøkkene i en del eldre byleiligheter godt pga små avstander.

Mitt eget kjøkken er håpløst. Mye benkplass langs veggene i et for stort kvadratisk rom med funksjonene langt fra hverandre. Men nytt kjøkken kommer, og det skal bli mye mindre og trangere Wink
Signatur