#21
 4,293     Østlandet     0
nei en øy er unikt, man kommer til skapende på 3 av sidene mot normalt 1side der dem står langsvegg, så plassen blir brukt på en mer effektiv måte
Signatur

  (trådstarter)
   #22
 96     Kysten     0
Har fått gode svar eg og litt snakk utenom gjer ikkje noke Wink
Signatur
   #23
 331     bøgda, Midt Norge     1
henger meg på her. kjøkkenet/spisestua er 3,5 m X 8,0 m, og det er inntegna et G kjøkken , dvs U kjøkken + liten halvøy.  I dette kjøkkenet går det bort  minst 3 hjørner til karusettskap, og det er vel begrenset hvor mange gryter en har.

Men får en ei øy i dette smale kjøkkenet om en vil beholde en høgskapdel f.eks på veggen som er 3,5 m lang. 
3, 5 minus 2 X 122 blir  drøye 2 m bredde på øya, og den skal da ligge 180 cm vekk fra skapveggen,  men ikke stikke ut i spisestuedelen for mye, hvor feit bør øya være om den skal funke når den er 2 m bred.
Signatur
   #24
 811     Tromsø     0
Har hatt 2 forskjellige øy-konsepter til nå... Her er mine erfaringer med dem:
1.øy: ca 2 m lang, 90 dyp, full barbenk i front. Bare benk, ikke kok/vask. Hadde L-kjøkken bak/siden. Dette fungerte veldig bra-> Sosialt, god arbeidsflate uten overskap=mye brukt.

2.øy: ca 2 m lang, 90 dyp, full barbenk i front, MEN med stekesone midt på... Ble ikke noe gris, men med en ventilator "midt" i veien, blei ALDRI barkrakkene brukt! Ble aldri noe sosialt sted pga så og si null kontakt med den som sto bak ventilatoren... (nå var ventilatoren ganske stor, men poenget er det samme, den er i veien!)

Så, når vi nå tegner og drømmer om nytt kjøkken i hus-prosjektet ser vi for oss å prøve å la være å ha kokesone på øya... Evt lage den så lang, at man kan plassere kokesone/ventilator litt i ene enden. En annen dyr løsning er jo selvfølgelig å gå for Gaggenau sin AT400 benkeventilator... (ca 35k!) Ellers har jeg lest at d er fordelaktig å ha 2 vasker på kjøkkenet, en på øy og en plassert en annen plass.

Utfordringen i mine øyne er å ha en så åpen løsning som mulig, som samtidig gir mulighet til å skjerme rotet! Akkurat nå ser jeg for meg en særdeles åpen løsning som består i 2 "øyer": 1 vanlig benke-øy, 90/120 dyp og ca 5 m lang, og en "øy" fra gulv til tak som inneholder teknikkvegg og "oppvask-rom" (ca 2x 1,8m ) langs øya (totalt ca 5 m lang), og wc "bak" teknikkveggen på baksiden av øy 2. Kan prøve å legge ut bilde hvis forklaring er dårlig, og noen vil se... Tanken er å kunne stue skitne kopper, gryter og kar inn på oppvaskrommet (skjult med skyvedør) hvor det er oppvaskmaskin og stor vask med "industri-kran" Dermed kan man forhåpentligvis servere middag og samtidig vise frem et åpen kjøkken som er relativt strøkent... i tillegg er d da tenkt en liten vask i øy, og (kryp til korset) kokesone... Denne løsningen er plasskrevende, men synes konseptet virker som en såpass bra at jeg gjerne vil planlegge kjøkkenet først, så resten av huset!

så for å svare på spørsmålet: jeg mener at kokesone på øy krever litt av øya... litt lengde mao.
   #25
 331     bøgda, Midt Norge     1
takk for tilbakemelding. skal sjekke benkventilatoren. kan være verd det  ::)
vet du prisen eller  :o
;D
Signatur
   #26
 1,943     1
Vi skal ha benkeventilator, og innser at vi får begynne å spare....  :o  Vår utfordring er den som er beskreve over: kjøkkenøy (som i vårt tilfelle ikkje er ei øy egentlig da), og kokesone som vender ut mot spisebordet. I tillegg har vi møne opp over kjøkkenet, så ventilator i tak blir ei stor utfordring.

Her er dei to modellane eg har funne til nå:
Gaggenau
AEG

Håpar på at det vil komme fleire produsentar av benkeventilator; forhåpentligvis kan prisen gå ned?  :-\
   #27
 811     Tromsø     0
Benkeventilatorer... hvordan fungerer de? Altså må man bruke kullfilter? Eller kan man blåse ut i friluft? Og hvor skulle man da legge rørene? Ned i gulv og ut på vegg?????? hmmm, høres komplisert ut...

Vi har også lyst på åpent opp til møne over kjøkkenet og vil da ikke ha takmontert ventilator... legger ved skisse av kjøkkenkonsept...