Avstand mellom kokefelt og ventilator (S) Ved valg av avstand mellom kokefeltet og ventilatorens underkant, ta hensyn til opplysningene fra produsenten av kokefeltet. Hvis ikke produsenten av kokefeltet har oppgitt en større sikkerhetsavstand, skal følgende sikkerhetsavstander minst overholdes: Se også kapittel "Sikkerhetsregler". Kokefelt Avstand S minimum Elektrisk kokefelt 450 mm Elektrisk grill 650 mm Frityrapparat (elektrisk) 650 mm Gasskomfyrtopp med flere bluss, som har en total ef‐ fekt på maksimalt 12,6 kW, og hvor ingen av blussene har en effekt på mer enn 4,5 kW. 650 mm Gasskomfyrtopp med flere bluss, som har en total ef‐ fekt på mer enn 12,6 kW, eller gasskomfyrtopp med fle‐ re bluss, hvorav ett av blussene har en effekt på mer enn 4,5 kW. 760 mm Gasskomfyrtopp med ett bluss, med en maksimal effekt på 6 kW 650 mm Gasskomfyrtopp med ett bluss, med en maksimal effekt på mer enn 6 kW 760 mm
Litt gammel tråd. Men jeg prøver likevel. Har kjøpt en induksjonstopp på 80cm med fem soner. Valget for ventilator falt på en IKEA finsmakare vertikal ventilator. En som står skråstilt på veggen. Står i manualen at minimum avstand fra benk til underkant ventilator er 50cm.
Men vil den fungere bedre med for eks en avstand på. 60cm fra benk til ventilator? I hode mitt så vil den da fange opp mer røyk/matos pga den henger høyere?
De store punktene er plassering (er den i et hjørne, langs en løpende vegg, eller på en kjøkkenøy). <- rangerte best til verst plassering.
Nok luft er også viktig, åpne et vindu i andre enden av etasjen hvis du kan. Husker jeg bodde i "nybolig" hvor ventilasjonsanlegget ikke hadde sensor satt ved kjøkkenviften som kunne legge merke til at nå skjer ting. Tok ikke lang tid før all osen gikk alle andre steder enn inn i viften ettersom den ikke fikk nok luft.
Start opp med nok sug 10-15 minutter før hvis du skal steke en god skorpe på en biff, man må først få undertrykk i selve rommet for å få "perfekt" innsug i viften av osen. Ellers vil osen flakke rundt omkring selv når du ikke beveger deg rundt i rommet.
Hilsen en som overtok hus hvor de har satt dette på en kjøkkenøy, marerittplassering. Eksperimenterte med høyden på ventilatoren, jo lavere jo bedre hos meg (dog nok pga den idiotiske plasseringen). Forskjellener mellom 50-70 cm er ikke stor på effekten, jeg ville vært mer bekymret for de som har ventilator helt oppe i taket. Ser mange hus og leiligheter nå hvor dette er "inn", mon tro om man kjenner stekeosen på sokkene når man går på gulvet der.
Jeg vurderer selv å senke ned ventilatoren min da jeg opplever at den suger "dårlig". Koke vann er OK selv om det skaper mye fult / dråper i veggen og ventilatoren) Steke en entrecôte er på grensen, andebryst røyklegger kjøkkenet og forpester leiligheten, da må jeg ha luftrensere på full guff i alle rommene. Det er ikke dør mellom kjøkkenet og gangen (var dør før).
Oppsett er resirkulering / filter.
Først hadde jeg den billigste fra IKEA (som merkelig nok suger mest luft i timen enn alle de andre fra IKEA). Så kjøpte jeg en bedre en og satt den opp 73cm over komfyren (ristene er vel litt høyere og står diagonalt).
Plasseringen i et hjørne gjør at den resikulerte luften slår inn på veggen og spretter igjen over komfyren, noe som er problematisk. Dette har jeg løst med den hvite platen på bildet. Bak meg til høyre over vinduet er det luftventil for luftinntak.
Jeg vet jo det er bare å prøve, men før jeg demonterer alt og borer i veggen lurte jeg om: - Det var sjanser for betydelig forbedring om jeg senker ventilatoren f. eks. 13 cm. - Er det i det hele tatt mulig å få bra oppsug med kullfilter-opplegg?
Mitt prosjekt:
Halvmoderne enebolig i Kongsberg
Ved valg av avstand mellom kokefeltet og ventilatorens underkant, ta hensyn til opplysningene fra produsenten av kokefeltet. Hvis ikke produsenten av kokefeltet har oppgitt en større sikkerhetsavstand, skal følgende sikkerhetsavstander minst overholdes: Se også kapittel "Sikkerhetsregler". Kokefelt Avstand S minimum
Elektrisk kokefelt 450 mm
Elektrisk grill 650 mm
Frityrapparat (elektrisk) 650 mm
Gasskomfyrtopp med flere bluss, som har en total ef‐ fekt på maksimalt 12,6 kW,
og hvor ingen av blussene har en effekt på mer enn 4,5 kW. 650 mm
Gasskomfyrtopp med flere bluss, som har en total ef‐ fekt på mer enn 12,6 kW,
eller gasskomfyrtopp med fle‐ re bluss, hvorav ett av blussene har en effekt på mer enn 4,5 kW. 760 mm
Gasskomfyrtopp med ett bluss, med en maksimal effekt på 6 kW 650 mm
Gasskomfyrtopp med ett bluss, med en maksimal effekt på mer enn 6 kW 760 mm
Valget for ventilator falt på en IKEA finsmakare vertikal ventilator. En som står skråstilt på veggen.
Står i manualen at minimum avstand fra benk til underkant ventilator er 50cm.
Men vil den fungere bedre med for eks en avstand på. 60cm fra benk til ventilator? I hode mitt så vil den da fange opp mer røyk/matos pga den henger høyere?
De store punktene er plassering (er den i et hjørne, langs en løpende vegg, eller på en kjøkkenøy). <- rangerte best til verst plassering.
Nok luft er også viktig, åpne et vindu i andre enden av etasjen hvis du kan. Husker jeg bodde i "nybolig" hvor ventilasjonsanlegget ikke hadde sensor satt ved kjøkkenviften som kunne legge merke til at nå skjer ting. Tok ikke lang tid før all osen gikk alle andre steder enn inn i viften ettersom den ikke fikk nok luft.
Start opp med nok sug 10-15 minutter før hvis du skal steke en god skorpe på en biff, man må først få undertrykk i selve rommet for å få "perfekt" innsug i viften av osen. Ellers vil osen flakke rundt omkring selv når du ikke beveger deg rundt i rommet.
Hilsen en som overtok hus hvor de har satt dette på en kjøkkenøy, marerittplassering. Eksperimenterte med høyden på ventilatoren, jo lavere jo bedre hos meg (dog nok pga den idiotiske plasseringen). Forskjellener mellom 50-70 cm er ikke stor på effekten, jeg ville vært mer bekymret for de som har ventilator helt oppe i taket. Ser mange hus og leiligheter nå hvor dette er "inn", mon tro om man kjenner stekeosen på sokkene når man går på gulvet der.
Koke vann er OK selv om det skaper mye fult / dråper i veggen og ventilatoren)
Steke en entrecôte er på grensen, andebryst røyklegger kjøkkenet og forpester leiligheten, da må jeg ha luftrensere på full guff i alle rommene. Det er ikke dør mellom kjøkkenet og gangen (var dør før).
Oppsett er resirkulering / filter.
Først hadde jeg den billigste fra IKEA (som merkelig nok suger mest luft i timen enn alle de andre fra IKEA).
Så kjøpte jeg en bedre en og satt den opp 73cm over komfyren (ristene er vel litt høyere og står diagonalt).
Plasseringen i et hjørne gjør at den resikulerte luften slår inn på veggen og spretter igjen over komfyren, noe som er problematisk. Dette har jeg løst med den hvite platen på bildet. Bak meg til høyre over vinduet er det luftventil for luftinntak.
Jeg vet jo det er bare å prøve, men før jeg demonterer alt og borer i veggen lurte jeg om:
- Det var sjanser for betydelig forbedring om jeg senker ventilatoren f. eks. 13 cm.
- Er det i det hele tatt mulig å få bra oppsug med kullfilter-opplegg?