#11
 86     ved oslofjorden     0
Vi har denne uttrekkbare karusellen på vårt nye IKEA kjøkken og jeg elsker den! vi var bekymret for at den virket litt spinkel men den fungerer helt utmerket  Grin Vi valgte også å ha skuff under vasken til søppel, dette er vi også veldig fornøyde med!

Nå savner jeg benkeplate i stein og matkvern i vasken.. det hender fortsatt at jeg setter den glovarme kjelen rett på treplata (stygge merker) og at jeg hiver matrestene rett i vasken.  ::)
Signatur

   #12
 3,258     Akershus     0
Vet ikke om det er ett savn men kunne tenkt meg en underlyst/gjennomlyst skjærefjøl for feks sløying av fisk. Men gjennomlysning betyr jo fort fastmontering, og da blir renhold fort vanskelig. 

- Og et eget arrangement for tomgods hvor panteflasker, hermetikkbokser, returglass osv gikk i en sjakt ned i kjeller i egne beholdere. Evt ut og i egne beholdere.
Signatur
   #13
 9,677     Kysten     0
God ide med system for tomgods. Det skal jeg ta med i det nye kjøkkenet. Vi har sett på Ikea og Kvik, noen som har erfaring med kvik. Ikea vet vi er bra.
e18
   #14
 571     Rogaland     0
Hadde før 60 skap under vask, nå 90 skuff. Kan ikke huske at jeg reagerte før hvis noen skulle hive søppel mens jeg holdt på i vasken, nå er det litt irriterende å måtte flytte seg.
   #15
 1,943     0

Hadde før 60 skap under vask, nå 90 skuff. Kan ikke huske at jeg reagerte før hvis noen skulle hive søppel mens jeg holdt på i vasken, nå er det litt irriterende å måtte flytte seg.


Det irriterer meg også. Vi skal ha søppel i to benker under vask med to kummar, men løyser dette ved å i tillegg ha ein liten vask i kjøkkenøya (for behandling av mat). Vi reknar vi med at benken direkte under hovedkummen (der ein står og brukar vasken) blir brukt til hermetikk, flasker og slikt, som er mindre i bruk. Avfall og plast går i benken under nabokummen, slik at den alltid er tilgjengelig.

gaaah.., er mykje å tenke på.

Vi velger berre 60-skap, for eg syns den er "bedre for øyet".
  (trådstarter)
   #16
 811     Tromsø     0


Det irriterer meg også. Vi skal ha søppel i to benker under vask med to kummar, men løyser dette ved å i tillegg ha ein liten vask i kjøkkenøya (for behandling av mat). Vi reknar vi med at benken direkte under hovedkummen (der ein står og brukar vasken) blir brukt til hermetikk, flasker og slikt, som er mindre i bruk. Avfall og plast går i benken under nabokummen, slik at den alltid er tilgjengelig.


Tenker også mye på avfallshåndtering, og hvordan løse dette mest praktisk. God ide med 2 avfallsskap, itillegg til egen vask på kjøkkenøy.
Noen tanker på hvordan beregne hvor mye skuffeplass man trenger? Vi ser for oss bare kjøkkenøy og teknikkvegg parallell med. Ingen overskap altså. Må man rett og slett bare visualisere innhold i alle skuffer og skap? (= KJEDELIG)

   #17
 42     Østlandet     0

Hadde før 60 skap under vask, nå 90 skuff. Kan ikke huske at jeg reagerte før hvis noen skulle hive søppel mens jeg holdt på i vasken, nå er det litt irriterende å måtte flytte seg.


Når så mange her anbefalte skuff under vasken til søppel i stedet for skap, ble jeg litt usikker på hvorfor vi valge skap fremfor skuff, men der minnet du meg på det  Wink

  (trådstarter)
   #18
 811     Tromsø     0


Hadde før 60 skap under vask, nå 90 skuff. Kan ikke huske at jeg reagerte før hvis noen skulle hive søppel mens jeg holdt på i vasken, nå er det litt irriterende å måtte flytte seg.


Når så mange her anbefalte skuff under vasken til søppel i stedet for skap, ble jeg litt usikker på hvorfor vi valge skap fremfor skuff, men der minnet du meg på det  ;)

Har som nevnt tidligere hatt skuff under vask, og er ikke i tvil når jeg skal velge igjen! Skuff uten tvil! ja litt slitsomt å måtte flytte seg når noen andre skal kaste noe (hvis ikke 2-skapsløsning), men plassen under vask blir så utrolig mye bedre utnyttet (selv med utrekkbare avfallsdunker i skap) og er mye mer oversiktelig. (mange leverandører leverer jo også en liten "intern" skuff rett under vasken til oppvaskbørste, skrubber, etc= genialt.)
   #19
 331     bøgda, Midt Norge     0
på kjøkkenet nå har jeg en super trekantløsning, passe langt å gå mellom kjøl, vann og ovn. Jeg bygget opp oppvaskmaskinen 20-30 cm fra gulvet og sliper å bøye meg igjen og igjen etter tunge store fat mm.  jeg måtte velge bort høg steikovn da, men jeg vasker kopper oftere enn jeg har tunge matvarer steikovn. dette er vel individuelt.
videre har jeg et 30 skap til aviser, et 40 uttrekkskap til melkekartonger, samt resirkuleringsbøtter til matavfall,glass, metall og plast under vask, i vanlig skap. (neste gang i skuffer. På tross av dette mangler jeg plass til panteflarker, vinflasker etc. det tar enormt mye plass i kjøkkenet med avfall som skal resirkuleres. jeg akter å ha nok neste gang. Jeg ønsker meg en kokesone (30x30 induksjon) i halvøya for å ha tekjel, holde mat varm ved spiseplassen, samt en liten servant, der vi skal spise hverdagsmaten. Og spiskammers, raust kjøleskap og frysemulighet tett på.
overskap har jeg altfor mye av, de er fylt opp av altfor mange glass som aldri er i bruk. hvem trenger 40 pjolterglass  Tongue, 25 likørglass...denne mengden arvegods skal i bod!
Signatur