2,892    3    0  

Hvilken type heltre benkeplate?

 59     0
Sitter og lurer på hvilken type heltre benkeplate jeg skal velge til kjøkkenet.  Eik? Bøk? Ask?  Hva er å foretrekke - hvilken tåler mest og holder seg penest?

   #1
 240     Ålesund     0
Det treslaget som er hardest, er bøk. Deretter kommer ask, valnøtt og til slutt eik. Har ikke hatt heltre benkeplate selv, så vet ikke hvilken som holder seg best...men det er vel kanskje den hardeste (?).
   #2
 1,266     Aust-Agder     0
Jeg tror at det som holder seg penest er det du gidder å vedlikeholde. Litt olje noen ganger i året, så holder det meste seg i mange, mange, år.
Signatur
taz
   #3
 3,840     Haugesund     0
Når det gjelder hvilken evt. heltreplate du burde velge, henger dette mye sammen med farger ellers på kjøkken. Vedlikeholdsmessig er "alle" heltre like. De må behandles med omtanke. Altså ikke legge igjen våte filler, frosset mat etc. direkte på benken pga. vannet vil trenge ned i treet, og lage flekker.

De fleste må behandles 2-4 ggr. i året med olje. Noe som kan virke som et ork, med de er nå mye finere enn laminat etc. synes jeg. Andre alt. er jo stein.

zebrano er en ganske hard tresort (ca. 20% hardere enn bøk). Har lyst på denne, men vet ikke pris enda, og frykter den koster.... Den er forøvrig ganske lik valnøtt, men med mer liv.
Signatur