Nok et stilig vinrom! her med glass luke i gulvet hvor det er mulig og legge som her korker eller annet gøy f.eks. noe man ønsker og fremheve eller lignende.
Hei og takk for veldig bra tråd! Vi har akkurat tatt over et hus hvor det er et rom på ca 5 kvm med teglstein på den ene veggen, annen murvegg mot den andre veggen, trepanel på den tredje veggen og på veggen med dør ut i gang.
I tilstøtende rom (til det med treveggen) er det et rom hvor det gjerne kan kjøres varme for da kan vi benytte det som tørkerom for klær bl.a.
Jeg skjønner at det trolig må isoleres noe, men siden jeg synes veggen med teglstein er såpass dekorativ så vil jeg gjerne beholde denne veggen uten å isolere noe der. Hva foreslår du jeg gjør her?
Hei og takk for veldig bra tråd! Vi har akkurat tatt over et hus hvor det er et rom på ca 5 kvm med teglstein på den ene veggen, annen murvegg mot den andre veggen, trepanel på den tredje veggen og på veggen med dør ut i gang.
I tilstøtende rom (til det med treveggen) er det et rom hvor det gjerne kan kjøres varme for da kan vi benytte det som tørkerom for klær bl.a.
Jeg skjønner at det trolig må isoleres noe, men siden jeg synes veggen med teglstein er såpass dekorativ så vil jeg gjerne beholde denne veggen uten å isolere noe der. Hva foreslår du jeg gjør her?
Hei Helt ærlig ville jeg nok isolert opp veggen, rommet er hemmeligheten for et godt resultat, godt innemiljø, lavt strømforbruk, mindre gangtid/slitasje og for mange et mindre og rimeligere vinaggregat. Mvh Jørgen
Som trådstarter av Hvordan bygge vinrom? Ønsker jeg legge til litt informasjon om du går å lurer på om du skal bygge vinrom.
Først å fremst er det gode tips og finne i tråden og oppskrifter på hvordan du kan tenke og bygge på de første siden.
Jeg jobber daglig med vinrom og kjølerom, jeg bistår hundrevis av kunder vært år med leveranser av vinrom og spørsmål rundt dette. Det jeg ønsker folk skal tenke på er to ting, for det er en del feil som gjøres som utmerker seg spesielt.
1. Kjøleaggregat skal ikke brukes i vinrom. 2. Rommet er hele hemmeligheten, bygg rommet korrekt med en gang.
1. Kjøleaggregat har kompressorer som er ment for og jobbe med temperaturer på 0 til 8*C, Vin aggregat har kompressorer som er ment for og jobbe i vinrom med 8 til 18*C.
Når du bruker et kjøleaggregat ment for kjølerom til 4*C i et vinrom, vil den klare dette en god stund, men den vil jobbe med feil fordamper temperatur og etter noen år er kompressoren utslitt. Da blir det dyrt å måtte kjøpe nytt anlegg. Dessverre er dette noe som skjer alt for ofte, trolig for de kjøleaggregat er rimeligere en klima aggregat for vin.
2. Rommet er avgjørende for at et vinaggregat skal kunne fungere optimalt, For at anlegget skal ha kapasitet til og kjøle og varme rommet stabilt og riktig må vegger, gulv og tak ha fuktsperre på varmside og nok isolasjon. Brukes det glass vegger eller glass dør må dette være av isolert type med anbefalt u-verdi på 1,2 eller lavere. Isolerte glass er alltid doble eller triple glas lag, et enkelt glass er ikke et isolert glass.
Skal du kjøpe/bygge vinrom hør med noen som driver med dette, slik at de kan dimensjonere riktig aggregat etter hvordan rommet er og m2 glassflater osv.
PS.. Restauranter har noen ganger vinrom uten isolerte glasser, men dette er for serveringstemperert vin ca18*C og vil ikke fungere til lagringstemperert vin som normalt ligger på 13*C.
Thermocold.no og les Hvordan lage det perfekte kjølerom!
I tilstøtende rom (til det med treveggen) er det et rom hvor det gjerne kan kjøres varme for da kan vi benytte det som tørkerom for klær bl.a.
Jeg skjønner at det trolig må isoleres noe, men siden jeg synes veggen med teglstein er såpass dekorativ så vil jeg gjerne beholde denne veggen uten å isolere noe der. Hva foreslår du jeg gjør her?
Hei
Helt ærlig ville jeg nok isolert opp veggen, rommet er hemmeligheten for et godt resultat, godt innemiljø, lavt strømforbruk, mindre gangtid/slitasje og for mange et mindre og rimeligere vinaggregat.
Mvh Jørgen
Thermocold.no og les Hvordan lage det perfekte kjølerom!
Som trådstarter av Hvordan bygge vinrom? Ønsker jeg legge til litt informasjon om du går å lurer på om du skal bygge vinrom.
Først å fremst er det gode tips og finne i tråden og oppskrifter på hvordan du kan tenke og bygge på de første siden.
Jeg jobber daglig med vinrom og kjølerom, jeg bistår hundrevis av kunder vært år med leveranser av vinrom og spørsmål rundt dette.
Det jeg ønsker folk skal tenke på er to ting, for det er en del feil som gjøres som utmerker seg spesielt.
1. Kjøleaggregat skal ikke brukes i vinrom.
2. Rommet er hele hemmeligheten, bygg rommet korrekt med en gang.
1. Kjøleaggregat har kompressorer som er ment for og jobbe med temperaturer på 0 til 8*C, Vin aggregat har kompressorer som er ment for og jobbe i vinrom med 8 til 18*C.
Når du bruker et kjøleaggregat ment for kjølerom til 4*C i et vinrom, vil den klare dette en god stund, men den vil jobbe med feil fordamper temperatur og etter noen år er kompressoren utslitt. Da blir det dyrt å måtte kjøpe nytt anlegg.
Dessverre er dette noe som skjer alt for ofte, trolig for de kjøleaggregat er rimeligere en klima aggregat for vin.
2. Rommet er avgjørende for at et vinaggregat skal kunne fungere optimalt, For at anlegget skal ha kapasitet til og kjøle og varme rommet stabilt og riktig må vegger, gulv og tak ha fuktsperre på varmside og nok isolasjon. Brukes det glass vegger eller glass dør må dette være av isolert type med anbefalt u-verdi på 1,2 eller lavere. Isolerte glass er alltid doble eller triple glas lag, et enkelt glass er ikke et isolert glass.
Skal du kjøpe/bygge vinrom hør med noen som driver med dette, slik at de kan dimensjonere riktig aggregat etter hvordan rommet er og m2 glassflater osv.
PS.. Restauranter har noen ganger vinrom uten isolerte glasser, men dette er for serveringstemperert vin ca18*C og vil ikke fungere til lagringstemperert vin som normalt ligger på 13*C.
Til slutt et par bilder til inspirasjon
Thermocold.no og les Hvordan lage det perfekte kjølerom!